• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

17:22

Miloš Vučević vatreno poručio - Srbi nikad nisu služili stranim dvorovima i tuđim carevima! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Miloš Vučević vatreno poručio - Srbi nikad nisu služili stranim dvorovima i tuđim carevima! (VIDEO)

Podeli vest

Povodom Dana državnosti ministar odbrane Miloš Vučević govorio je o slobodarskom duhu srpskog naroda i istorijskim ambicija sila Zapada prema balkanskim narodima i njihovim državnim interesima.

Ministar odbrane Miloš Vučević naveo je da Srbija danas predstavlja metu kod pojedinih zbog pitanja Kosova i zato što aktivno brani svoju suverenu politiku.

- Srbija danas slavi 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 180 godina od svog prvog Ustava, a ustanak je ono što je prethodilo usvajanju ustava kada je vožd Karađorđe odlučio da Srbiju otrgne od Turaka. Srbija je danas na meti pojedinih zbog pitanja Kosova i što i dan danas brani svoju suverenu politku. Velikim silama je i dan danas cilj da balkanski narodi ostanu zavađeni kako bi lakše sprovodili svoje interese - rekao je Vučević.

Foto: informer/printscreen

 

Vučević je dodao kako Zapad odbacuje vojnu neutralnost Srbije govoreći kako smatraju da je nko ili sa njima i ili protiv njihovih interesa.

- Srbi su imali svoje narodne vladarske dinastije koje su došle iz našeg naroda što brojne evropske zemlje nisu mogle da razumeju, jer su njihove dinastije bile strane, zbog čega im je Srbija još tada štrčala. Zapad je odbacivao vojnu neutralnost naše zemlje, za njih ukoliko nisi sa njima onda si protiv njih. Verujem da će predsednik Aleksandar Vučić odoleti pritscima, mi kao narod ne volimo da služimo stranim dvorovima i tuđim carevima. Niko ne može da ugasi slobodarski duh Srba, naravno taj duh ne sme da prevazilazi granice zaštite svog naroda - rekao je Vučević.

 

Celu emisiju možete pogleati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija