• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

18:11

Kapetan Dragan zagrmeo - Ko neće da služi vojsku ne mora, ali nek za to posle plati porez! (VIDEO)

Informer/Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kapetan Dragan zagrmeo - Ko neće da služi vojsku ne mora, ali nek za to posle plati porez! (VIDEO)

Podeli vest

Potencijalno uvođenje vojnog roka i beneficije koje narod od toga može očekivati, komentarisali su gosti Info dana, Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan" i Milan Stevanović Pixel.

Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan" istakao je da smatra da ko tokom služenja vojnog roka ne želi da nosi oružje zbog prigovora savesti to ne treba da radi.

- Ako naša deca već moraju da odu u rat, na nama je da ih na najbolji način naučimo i opremimo da se brane. Zato smatram da je uvođenje vojnog roka izuzetno neophodno. Po meni ako neko zbog prigovora savesti ne želi da nosi oružje tokom roka, ne mora. Oni koji ne žele da služe takođe ne moraju, ali smatram da onda za to trebaju posle biti oporezivani kako bi mogli da bolje naoružamo, zbrinemo i opremimo one koji žele da služe svojoj zemlji - rekao je Vasiljković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Stručnjak za bezbednost Milan Stevanović Pixel naveo je da ljudi koji su služili vojni rok ili proveli određeno vreme službe na ratištu, treba da uživaju beneficije kao u Americi.

- Siguran sam da bi naš narod pozitivno reagovao na odluku o služenju vojnog roka. Ali zato smatram da oni koji su vojsku služili ili su bili na ratištu, treba da uživaju određene beneficije poput onih u Americi - rekao je Stevanović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija