• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2024

10:32

Međunarodna zajednica vodi rat protiv Srbije preko sporazuma koje ne poštuje! Mi naš deo ispunimo, a oni rade šta hoće! (VIDEO)

Informer

Live TV

Međunarodna zajednica vodi rat protiv Srbije preko sporazuma koje ne poštuje! Mi naš deo ispunimo, a oni rade šta hoće! (VIDEO)

Podeli vest

Danas u Pragu biće održana konferencija na temu nepoštovanja međunarodnog prava i primeni dvostrukih aršina u politici. U slučaju Kosova i Metohije prekršeno je međunarodno pravo, o čemu će svakako biti reči na ovoj konferenciji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i direktor Geoplitikona Milutin Ilić.

Nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović naveo je da je tužno što je trebalo da prođe 25 godina da ovakve stvari krenu da se raspravljaju na međunarodnim skupovima. 

Foto: Tanja Andric

Nikola Šainović

-Amerika se opredelila za ratnu opciju kada je prešla na stanu OVK. Mi smo tada rekli da će oni, ako to urade, prekršiti međunarodne zakone. Mislili su tada Amerikanci da je dovoljno da su oni najveća sila. U to vreme Kina je daleko, a Rusija je glasala sa Zapadom misleći da će tako sami sebi pomoći. Kad ukinete važenje međunarodnih prava, to je kao kad bi iz saobraćaja izbacili propise. Kada bi se propisi izbacili, prvi bi prolazio kamion. Ne samo da su standardi dvostruki, nego ih uopšte nema. Sad su došli do Ukrajine. Napadaju Putina da on krši međunarodno pravo koje je u međuvremenu njihovim delovanjem nestalo. Kod proglašenja Kosova napustili su bilo kakav pravni postupak, a kamo li Rezoluciju 12/44. Nisu hteli ni da odglume neki proces. Samo su jednog jutra proglasili nezavisnu državu. Oni su razbili vaznu i sad nema cveće gde da stoji. U slučaju smrti Miloševića u zatvoru kao posledica nelečenja, prvog jutra su dali saopštenje da niko nije kriv. A sada su u slučaju Navaljnog odmah rekli da je Putin kriv. To je sve u svrhu pragmatične politike. Ako vam u tom trenutku nešto odgovara, odmah krećete sa tom pričom. Mislim da mi treba da pomognemo sebi. Ima tu jedna klopka da mi stalno pričamo o tome koliko su sporazuma prekršili. Ako su sporazume prekršili, oni sporazume koriste kao neku vrstu oružja. Ja vam dam sporazum i tražim od vas da budete korektni. Vi prihvatite sporazum, a od vas traže da prvi ispunite svoj deo. Kad vi ispunite svoj deo, a druga strana ne, onda se vi žalite. Oni onda kažu, evo vam novi sporazum. To nije politika, to je vid ratovanja. U diplomatiji se to zove velika doza nejasnoće u tekstu da bi posle moglo da bude kako god veliki hoće- rekao je Nikola Šainović.

Direktor Geopolikona Milutin Ilić javi se iz Praga i objasnio kako će izgledati konferencija u Pragu.

Foto: Informer

Milutin Ilić

-Gopolitikon organizuje međunarodu konferenciju. Biće reči o međunarodnim odnosima i međunarodnom pravu. Tema je kršenje međunarodnog prava na Kosovu i Metohiji i u Ukrajini. U Pragu stalno protestuju protiv kršenja Međunarodnog prava. Stalno govore da je opasnim presedanom urušeno Međunarodno pravo- rekao je Ilić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Niko ne razume šta tajkunska opozicija hoće! Umesto da se bave svojim poslom, opsesivno se bave ličnošću Aleksandra Vučića! (VIDEO)
Live TV

Niko ne razume šta tajkunska opozicija hoće! Umesto da se bave svojim poslom, opsesivno se bave ličnošću Aleksandra Vučića! (VIDEO)

Predstavnica vlade Ana Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži "X" napisala je: "Baš na Dan državnosti, oni isti koji su od stranaca sami tražili da uslove i sankcionišu sopstvenu zemlju i njihov narod ukoliko ne pristanu na gaženje sopstvenog suvereniteta, zvanično su potpisali potpunu kapitulaciju pred Aleksandrom Vučićem". Da li je ovo kosmička pravda i kakav to ponovo haos najavljuju lideri tajkunske opozicije za ponedeljak, u "Info jutru" govorio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

17.02.2024

10:03

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija