• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2024

21:45

(VIDEO) Divljak Kurti želi očisti KiM od Srba dok ne dođe Tramp na vlast! Predsednik Vučić se u Minhenu borio za teritorijalni integritet Srbije

Informer

Live TV

(VIDEO) Divljak Kurti želi očisti KiM od Srba dok ne dođe Tramp na vlast! Predsednik Vučić se u Minhenu borio za teritorijalni integritet Srbije

Podeli vest

U Info večeri glavne teme su bile minhenska bezbednosna konvencija i pokušaji Kurtija da izvrši etničko čišćenje na KiM, a o svemu tome su govorili analitičar Veljko Jovanović, Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i Miljan Damjanović iz Srpske radikalne stranke.

Miljan Damjanović iz Srpske radikalne stranke kaže da ako dođe do sukoba sa Šiptarima, to nije samo rat sa Kurtijem već i sa celim NATO paktom, ali i da su nam prijatelji Kina i Rusija.

- Pljuštale su pohvale za Aljbina Kurtija sa Zapada i svi su govorili o multietničkom demokratskom društvu na KiM. Svi smo svesni da nas ne očekuje rat samo sa Kurtijem već i sa celim NATO paktom, ako dođe do sukoba sa Šiptarima. Bocan-Harčenko je rekao da će doći do rešenja za KiM koje će ići u prilog Beogradu i jedini prijatelji su nam Kina i Rusija, a pregovori moraju da budu u Ujedinjenim nacijama. Zapad pritiska Srbe, a Šiptari krše sve sporazume i niko ne reaguje na to - istakao je Damjanović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miljan Damjanović

 

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije ističe da Minhenska bezbednosna konvencija je morala da se desi zbog ugroženosti našeg naroda na KiM od strane divljanja Aljbina Kurtija.

- Umesto ravnoteže Hladnog rata imamo strah u svetu o upotrebi nuklearnog oružja, ali i ekonomska kriza koja se odrazila pre svega na Evropu i to sve je dovelo i do protesta. Minhenska bezbednosna konvencija je morala da se desi zbog ugroženosti našeg naroda na KiM od strane divljanja Kurtija. Kurti se plaši Trampa i zato pokušava dok on ne dođe na vlast u Americi, da etnički očisti Srbe i da zaključi nezavisnost tzv. Kosova - rekao je Matić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Marko Matić i Veljko Jovanović

 

Analitičar Veljko Jovanović objašnjava da Kurti želi da završi započeto na KiM dok se ne dese izbori u Rusiji i Americi, ali i da predsednik Vučić održava mir i dobre odnose sa Istokom i Zapadom.

- U Americi i Rusiji se bliže izbori i zato neki sitni igrači pokušavaju da završe ono što su naumili, kao što to pokušava Kurti da uradi na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da će naš predsednik Aleksandar Vučić uspeti da održi mir i stabilnost i da održi neutralnost i dobre odnose sa Istokom i Zapadom. Ratovi mogu samo da nazaduju buduće generacije, a nama je potrebna samo mudra politika Aleksandra Vučića - tvrdio je Jovanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija