• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2024

17:25

Miloševićevu sudbinu je zapečatilo jugoslovenstvo! Bokan o tragičnoj sudbini Slobodana Miloševića! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Miloševićevu sudbinu je zapečatilo jugoslovenstvo! Bokan o tragičnoj sudbini Slobodana Miloševića! (VIDEO)

Podeli vest

O politici naših državnika poput Vojislava Koštunice i Slobodana Miloševića kao i izazovima sa kojima su se susretali, govorio je gost Info dana, Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju.

Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju govorio je kako proglašenjem Kraljevine Srbije prestaje centriranje moći oko jednog čoveka, već se javlja rani oblik demokratije u Srbiji.

- Proglašenje kraljevine je u Srbiji omogućilo da moć ne staje samo iza jednog čoveka već začetke demokratije u našoj zemlji i to baš na ovaj datum. Svi naši kraljevi su bili miropomazani do Aleksandra Karađorđevića, jer je hteo da pokaže da je jugoslovenski vladar koji ne želi da se zamera onima koji nisu pravoslave veroispovesti, ali je uprkos toga objedinjavao državu. Danas mi ponovo pokušavamo da dođemo do sloge i državotvornosti, čega kod Vojislava Koštunice i Borisa Tadića nije bilo dovoljno - rekao je Bokan.

Foto: Tanja Andric

 

Bokan je dodao ukazao je na to da je politika Vojislava Koštunice radila na izbegavanju grešaka čime je sebi onemogućio da se postavi kao pravi državnik.

- U politiku ne mogu da se razočaram, jer je to složen proces i državnici ne mogu uvek da obelodane svoje poteze javnosti, ako su u pitanju složeni manevri. Koštuničina politika je težila izbegavanju grešaka, toliko da se nije postavljao kao državnik. Što se Slobodana Miloševića tiče, on je bio Jugosloven i to je ono što ga je najviše kočilo, jer je nastojao da očuva ideju jugoslovenstva bez negovanja pravoslavlja. On je bio čovek od kojeg smo mnogo očekivali, a to je da se suprotstavi SAD kao hegemonu kome u to vreme nije bilo protivnika, a on je pokušao da veruje njihovoj spoljnoj politici - rekao je Bokan.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija