• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2024

16:20

Putin sprema stravičnu odmazdu teroristima! Jolović: Saznaće se ko je platio napadače! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Putin sprema stravičnu odmazdu teroristima! Jolović: Saznaće se ko je platio napadače! (VIDEO)

Podeli vest

Teroristički napad u na koncertnu dvoranu "Krokus siti" u Moskvi koji se dogodio 22. marta 2024. godine, komentarisali su gosti Info dana komandant jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Jolović i Dušan Mišković iz Centra za društvenu stablinost.

Komandant jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Jolović istakao je da su teroristi izvršili napad na zapadu Moskve kako bi što pre mogli da izađu na autoput i pobegnu. 

- Bio sam komandant antiterorističkih jedinica i moram reći da su obaveštajne službe imale informaciju o potencijalnom napadu. Teroristi su izvršiliu napad u zapadnom delu Moskve kako bi se brzo izvukli na autput i pobegli. Propust ruske bezbednosti bila je što nisu imali naoružane agente u civilu. Teroristi su sve vreme pucali jedinačnom, a ne rafalnom paljbom što znači da su koristili lovačko oružje. Ovaj napad se ne tiče ISIS-a, jer kada sam video jednog od privedenih video sam da je drhtao kao prut, što nije karakteristično za verske ekstremiste koji su ubeđeni da idu u raj nakon počinjenog dela. Ovde se radi o plaćenicima koji su dobro bili pripremljeni, Rusi će ustanoviti odakle su ekstremistima stigle pare i ko ih je poslao - rekao je Jolović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Dušan Mišković iz Centra za društvenu stablinost naveo je da u Srbiji trenutno patrolira veliki brojk policajaca kako ne bi postojala mogućnost potencijalnih napada poput onog u Moskvi.

- Rusija nije uspela da bude slomljena nikako, bilo to vojno ili ekonomski pa ne bih isključio mogućnost da je Zapad nekako umešan. Rusija je kategoričkji odbila da prihvati pomoć Zapada za sprovođenje istrage, sa druge strane u Srbiji trenutno postoji veliki broj policajaca na javnim mestima kako bi građanima stavila do znanja da do takvih scenarija ovde neće doći. U mogštvu većih evropskih zemalja postoje teroristi spavači koji samo čekaju direktivu da sprovedu novi napad - rekao je Mišković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija