• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2024

18:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Podeli vest

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

Petronijević napominje da je napad u Krokus holu bio "programski terorizam".

- Kada govorimo o definiciji terorizma, onih oblika terorizma koji se zasniva na ideologiji ili veri, više nema. Iza terorizma stoji država. To je programski terorizam. To je terorizam koji je namenjen osvajanju uticaja ili održavanju dominacije. Bio sam u Moskvi i sa zebnjom gledao utakmicu. Utakmica je protekla u najboljem redu u bezbednosnom smislu, a ovo se događa već sutradan. Ovde je nastupilo jedno opuštanje koje je i dovelo do ovoga. Da se ne lažemo, Rusija je u ratu. Ovo je rat između Rusije i NATO, i oni su svesni toga - poručuje Petronijević.

Foto: Tanja Andric

Nikola Jović

Jović kaže da je iza svake terorističke organizacije stajao "isti gazda".

- Jedan propust bezbednosnih struktura se prenaglašava, ne shvatajući da službe u svakom trenutku moraju da imaju "sreće", a protagonisti samo jednom. Pola posla je na organizatoru, a pola na propustu bezbednosnih struktura. Što se tiče samih organizatora, zaista je banalno "pravdanje" zapadnih zvaničnika. Dakle, Islamska država, pre toga Al Kaida, Mudžahedini, svi oni imaju zajedničkog gazdu - CIA i MI6. Mudžahedini su bili u Beloj kući kod predsednika Regana. Kasnije se od njih izdvojila jedna grupa, danas poznata kao Talibani. Takođe, Bosna je 90-ih bila glavna svetska prestonica za terorizam. Dan-danas se iz Bosne šalju gde god je neophodno - navodi Jović.

Foto: Tanja Andric

Aleksandar Lukić

Lukić upozorava da je cilj napada bio destabilizacija Rusije.

- Ako se desio takav akt, onda svakako da neke odgovornosti ima među onima koji je trebalo takve aktove da spreče. Treba videti i ko stoji iza toga, a sve ukazuje na to da je u pitanju Zapad, zajedno s Ukrajinom. Ja bih rekao da je sve to što američka strana radi, neko skretanje pažnje. Vrlo je čudno. Da su oni zaista hteli da obaveste Ruse, našli bi način. Ovim naglašavanjem da su neki islamisti to uradili, kao da hoće da se naruši taj sklad hrišćana i muslimana u Rusiji. Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra - ističe Lukić.

Foto: Tanja Andric

Dragan Radenović

Radenović navodi da je ovaj teroristički akt početak državnog udara.

- Rusija se posle izbora našla u otvorenom sukobu dve strukture. Jedna je prozapadna, druga su suverenisti lojalni Putinu. Iza svakog terorističkog napada stoji neka država. Jeljcin je nekim starim automobilom došao u Moskvu, zapalio Beli dom i napravio prevrat. Ovo sad je početak pokušaja prevrata u Ruskoj Federaciji. Rusija se mora odbraniti od ovog pokušaja državnog udara koji i dalje traje. On nije završen ovim terorističkim aktom, to je tek početak. Rusija ima samo dva prijatelja u svetu, a to su armija i flota - kaže Radenović.

Celo gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija