• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2024

13:07

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Podeli vest

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

Novinar Vladan Dinić rekao je da čovek ne može da stvori objektivnu sliku ovih događaja jer u svetu postoje jasno podeljeni.

Foto: Tanja Andric

Vladan Dinić

-Imate jasno podeljene medije. Jedni su za Rusiju, a drugi su protiv. Tu ne može da se stvori prava slika. Činjenica je da se vodi rat slovenske braće. Ako čitate Danas, pobeđuju Ukrajinci, ako čitate neke druge novine, pobeđuje Putin. Jedini koji ovde zarađuje je Amerika i oni to i ne kriju. S njima je teško da sklopite dogovor jer ti dogovori ne važe ništa. Putin je naučio na Jugoslaviji. Da nije bilo napada na Jugoslaviju, Rusi bi mnogo lošije prošli. Naša zemlja je stalno neki izuzetak. Kažu da je Kosovo specijalan slučaj. Sada u Savetu Evrope mi smo opet specijalan slučaj. Cilj tog dela zapada je da Kosovo uđe NATO. Amerika se malo preračunava. Sad je porasla Kina, Netanjahu vodi klasičan genocidni rat nad Palestincima, ali to nije lepo da se kaže. Makron svojim izjavama pokušava da zanima svoje javno mnjenje- rekao je Vladan Dinić.

Predsednik Udruženja lobista Srbije Nenad Vuković rekao je da je svaki pokušaj neke objektivne i nezavisne analize dosta otežan.

Foto: Tanja Andric

Nenad Vuković

-Istina je prva žrtva ovih sukoba. U našem slučaju, zapadna propaganda je mnogo jača. Poslednje što je Putin rekao jeste da smatra da je njegova pozicija defanzivna. Makron je imao čitav niz jakih izjava. On je želeo da zadrži otvorena vrata sa Rusijom. Najstrašnije je što se taj rat nastavlja. Vidite da ne možemo da dođemo do objektivne analize događaja od pre 25 godina. Bombardovanje Jugoslavije je stari problem, ali Palestina nije stari problem. Kada se radi o interesu, interes vojnog aparata u Americi postoji, ali tako nešto svakako ima i Rusija. Kada jedan rat ovoliko dugo traje, svakako ni jedna strana nije u potpunosti u pravu. Ne znam šta je politička ideja, dokle da se ovaj rat produžava- rekao je Nenad Vuković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija