• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2024

20:18

Informer u Rusiji! Ruski narod vidi Krim kao deo Rusije, a Kosovo kao deo Srbije! (VIDEO)

Shutterstock, Miloš Rafailović

Live TV

Informer u Rusiji! Ruski narod vidi Krim kao deo Rusije, a Kosovo kao deo Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

U specijalnoj emisiji izveštavanja Tv Informera iz Moskve glavnog grada Ruske Federacije saznaćete sve o izborima u zemlji uz goste, analitičara Marko Blažića i istoričar Petar Đurđeva.

Analitičar Marko Blažić istakao je da Informer svojom posetom Ruskoj Federaciji uspeva da raskrinka rusofobični narativ koji godinama dolazi sa Zapada.

- Zapad je već duže vreme pokušao da predstavi Rusiju kao autokratiju gde života nema, međutim Informer je posetom Rusiji pokazao pravu sliku koja je daleko od narativa Zapada. Ukrajinske snage su pokušale kasetnom municijom da gađaju birališta u Donjecku i Lugansku kako bi sprečili birače da ostvare svoje pravo - rekao je Blažić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Istoričar Petar Đurđev naveo je kako se kod ruskih zvaničnika moghla primetiti transparentnost kada su u pitanju izbori u državi.

- U Rusiji je kroz veliku izlaznost dokazano da spoljna i unutrasšnja politika Vladimira Putina uživa veliko poverenje ruskog društva koje je svesno kakvim egzistencijalnim pretnjama je izloženo. Od zvaničnika Rusije videli smo transparentnost tokom izbornog procesa koji je opovrgao rusofobična izveštavanja sa Zapada. Pored toga Informer je imao prilike da pokaže koliko je Moskva ekonomski napredovala i šta o tome kažu ruski zvaničnici - rekao je Đurđev.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Svetozar Čubrilo rekao je kako najvažniji motiv koji je primetio u razgovoru sa ruskim borcima predstavlja porodica za koju su spremni sve da žrtvuju.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija