• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2024

13:07

Mogući su novi teroristički napadi u Rusiji! Ušli smo u novu fazu sukoba u Ukrajini! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Mogući su novi teroristički napadi u Rusiji! Ušli smo u novu fazu sukoba u Ukrajini! (VIDEO)

Podeli vest

Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je šverc eksploziva koji je iz Ukrajine, preko zemalja Evropske unije, trebalo da stigne u Rusiju, sakriven u pravoslavnim ikonama i crkvenim predmetima. Zaplenjeno je 27 improvizovanih eksplozivnih naprava, 70 kilograma plastičnog eksploziva i 91 električni detonator, a eksploziv se kretao na realiciji Ukrajina - Rumunija - Mađarska - Slovačka - Poljska - Litvanija - Letonija - Rusija. Krajnje odredište trebalo je da bude Moskva, a krijumčarenje je sprečeno u Pskovskoj oblasti, na granici sa Estonijom i Letonijom. Uhapšen je jedan osumnjičeni. Da li je ovom zaplenom sprečen još jedan teroristički napad u ruskoj prestonici, posle napda u "Krokus siti holu"? Na ovu temu je, u emisiji "Info jutro" na Informer TV, govorila Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju.

Nešović ističe da je korišćenje dronova otvorilo nove mogućnosti za ratovanje.

- Pored same detonacije koja bi mogla da ugrozi veliki broj života, jako su bitni i objekti. Ukoliko vi imate milion ljudi koji nemaju struju, to mnogo remeti svakodnevan život. Što se tiče dronova, mi smo sad po prvi put u istoriji imali rat tehnologija. Nova tehnologija se vrlo brzo inkorporira u uslove rata. S druge strane, otvaraju se nove mogućnosti za ratovanje. Biće mnogih noviteta. Dronovi se maksimalno razvijaju. Sad je ovo pogodno tržište da se ispita na terenu sve ono što se godinama razvijalo. Protivvazdušna odbrana se takođe razvija u skladu s tim - rekla je Nešović.

Foto: Tanja Andric

Danijel Simić

Danijel Simić, novinar i ratni izveštač, uključio se u program putem video-linka.

- Kada krijumčarite eksploziv, sigurno ne planirate da ga koristite u legalne svrhe. Sve ovo što se dešava u Rusiji je posledica toga što se na frontu stvari ne odvijaju baš najbolje po Ukrajinu. Mogući su novi teroristički napadi u Rusiji ukoliko ih ruske službe ne budu sprečile. Krimski most više nije toliko ni neophodan što se tiče komunikacije, ali ga gađaju jer predstavlja neki simbol. Ušli smo u novu fazu sukoba, budući da Ukrajinci sada traže ljude, a ne oružje dalekog dometa - naveo je Simić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NATO planira da razbije Rusiju na 50 država! Komercijalni dronovi po prvi put upotrebljeni u vojne svrhe u Ukrajini! (VIDEO)
Live TV

NATO planira da razbije Rusiju na 50 država! Komercijalni dronovi po prvi put upotrebljeni u vojne svrhe u Ukrajini! (VIDEO)

Poljski brigadni general Adam Marčak ubijen je, prema ruskim medijima, tokom poslednje nedelje marta u napadu "iskdanderima" na podzemni bunker u gradu Časov Jar. Kako će ovo na dalje da se odrazi, da li će da se planira neka vrsta osvete? Na ovo pitanje odgovaraju Karlo Dulović, bivši obaveštajac i Emil Zoronjić iz Omladinske mreže Srbije.

02.04.2024

09:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija