• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2024

09:34

Morbidnost i bizarnost ubica male Danke nema granica! Borojević tvrdi: Postoje nalogodavci i ovo je bilo kidnapovanje! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Morbidnost i bizarnost ubica male Danke nema granica! Borojević tvrdi: Postoje nalogodavci i ovo je bilo kidnapovanje! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru o jezivom ubistvu male Danke Ilić govorili su Bojana Šlajmer, psihoterapeut i Miljkan Karličić, advokat.

Saša Borojević predsednik udruženja "Porodični alarm tvrdi da su postojali su pomagači, ali da je bitno utvrditi da li su imali nalogodavce za kidnapovanje.

- Ovaj slučaj može da prođe sa vrlo blagom kaznom. Putem satelitskih snimaka može da se dokaže mnogo toga, verujem da može sa dobrom pričom pretragom i forenzikom dobije jaka kazna sa ubice. Curenje informacija uvek postoji, a ta osoba je htela da pruži senzacionalizam. Snimak iz Beča je podigao javnost, ali to je bila samo diverzija celog slučaja. Ako su znali da koriste hemikalije, nije to naivno imali su svest o ubistvu i organizovani su bili. Postojali su pomagači, ali bitno je utvrditi da li su imali nalogodavce za kidnapovanje - istakao Borojević.

Miljkan Karličić, advokat, ističe da će se ubice možda suočiti i sa doživotnom kaznom zbog morbidnog zločina.

- Izvesna je osuda za ubice, a ovde je reč o teškom ubistvu, a kazna je od 10 godina pa sve do doživotne. Tužilaštvo će odrediti tačnu ulogu svakog od njih u ovom morbidnom zločnu. Dokazi moraju da budu odlučujući, ali ovde nije bilo teško predvideti ishod. Da su pozvali hitnu pomoć Danka bi preživela, ali umesto toga oni su je zadavili. Delo je policijski rasvetljeno i dobiće odgovarajući sudski epilog - rekao je Karličić.

Foto: Masha Bandjur

Bojana Šlajmer i Miljkan Karličić

 

Bojana Šlajmer, psihoterapeut, kaže da su ubice psihopatske strukture koje su iskazale amoralnost i neepmatiju, a da su to pokazali njihovi bizarni iskazi.

- Mi smo uvek oprezni sa kategorizacijama, jer nemoguće je da su obojica imali isti poremećaj. Mi smo se nadali najboljem, ali desio se najgori ishod, sada smo kao narod ogorčeni zbog njihovih izjava. Kada govorimo o graničnim poremećajima, pitanje je da li će granični poremećaj priznati, on će pre negirati i pre ćemo reći da se radi o psihopatskim strukturama koje imaju amoralnost i potpunu neempatiju. Iskazi su toliko bizarni da je to neshvatljivo za zdrav razum  - zaključila je Šlajmer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija