• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2024

09:54

Kurtijeva lažna država sprema tužbe Srbiji! Hoće preko Saveta Evrope ponovo da kidišu na Srbe! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Kurtijeva lažna država sprema tužbe Srbiji! Hoće preko Saveta Evrope ponovo da kidišu na Srbe! (VIDEO)

Podeli vest

Pokušaj Zapada da lažnu državu Kosovo ubaci u Savet Evrope i ponovo nametne vladavinu sile u Evropi, komentarisao je gost Info jutra, specijalni savetnik ministra odbrane Predrag Rajić.

Specijalni savetnik ministra odbrane Predrag Rajić naveo je da Kurti pred svojim biračima govori kako su Srbi razlog za loš životni standard na Kosovu i Metohiji.

- Po definiciji subjekt koji hoće da bude član Saveta Evrope, mora biti država, što Kosovo nije, jer nema suverenu vlast i međunarodno priznanje. Odluke tamošnjih vlasti bivaju instruirane sa strane i nijedna odluka ne bude donešena bez saglasnosti Zapada. Kurti misli da kad se Albanci tokom praznika vrate iz inostranstva sa posla glasati za njega i očigledno je da neko sastrane gleda da Kurtija dalje progura. Kurti pred svojim biračima govori kako loše žive zbog Srba i kako su oni krivi za nizak životni standard što predstavlja šovinizam i otrovnu retoriku. Oni koji predlažu tzv. Kosovo za Savet Evrope žele da ubrzaju proces i spreče dijalog ukoliko bi ga što pre učinili članom bez dvotrećinske podrške drugih članica. Prošle godine su imali jedva knap podršku, oni su ispunili jedan od tri uslova koji se ticao manastira Visoki Dečani kada su njihovi sponzori procenili da je to dovoljno  - rekao je Rajić.

Foto: Pedja Milosavljević

Rajić je dodao istakao je da pridruženje neke države Savetu Evrope, znači da ona ima pristup Međunarodnom sudu za ljudska prava, što bi Kurtijeva lažna država iskoristila za pokretanje lavine tužbi protiv Srbije.

- Ulazak Kosova u Savet Evrope je poruka Zapada da oni stoje iza Kosova da stoje iza njega protivno međunarodnom pravu i da se zapravo radi o vladavini sile. To nije institucija poput NATO pakta i EU, to je jedna platforma za razmenu mišljenja i iskustava . Međutim kada se uđe u SE ta država ima pristup Međunarodnom sudu za ljudska prava. Tada se može očekivati lavina tužbi pojedinaca sa Kosova prema Srbiji pojedincima u njoj. Kao poslednji dan za razgovor o Kosovu Kurti kao poslednji datum stavlja 1999. godinu, a sve posle toga nije pravna opcija zbog pogroma Srba što oni vrlo dobro znaju. Kada je država Srbija dobila viznu liberalizaciju, tadašnje vlasti su se dogovorile da to ne važi za Srbe sa KiM koji su potpuno bili isključeni. To je urađeno ne samo da bi se Srbi diskriminišu, već i kako bi se Albanci sprečili da uzimaju srpske pasoše - rekao je Rajić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija