• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2024

16:59

Zapad želi potpuno uništenje pravoslavlja! Srbija i Rusija stub odbrane svoje vere i nacionalnog identiteta! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Zapad želi potpuno uništenje pravoslavlja! Srbija i Rusija stub odbrane svoje vere i nacionalnog identiteta! (VIDEO)

Podeli vest

O planovima Zapada za uništavanje i dezintegraciju pravoslavnog sveta govorili su Goran Šarić, istoričar, novinar Slobodan Samardžija i ekonomista Nebojša Berak.

Goran Šarić, istoričar, kaže da je vekovima hrišćanstvo na udaru i da Zapad zna da je pravoslavlje imuni sistem Srba i Rusa i zato žele uništenje pravoslavlja. 

- Postoji napad na pravoslavlje i katolicizam koji traje preko 300 godina. Postoje hiljade radova koji dokazuju dehristovanizaciju sveta, a to se postiče Holivudom, medijima i ostalim sredstvima. Počela je nova religija na Zapadu, koja više ne ide u crkvu i "razmišlja se van kutije" U SAD je odbačen tradicionalizam i dobija se kultura otkazivanja. Na Zapadu je odvratno danas tradicionalna heteroseksualna porodica. U nekim crkvama na Zapadu se čak daje i muslimanima da se klanjaju u crkvi. Pravoslavlje označavaju kao imuni sistem Srba i Rusa i zato žele da nas sruše i uvedu svoj sistem - istakao je Šarić. 

Foto: Tanja Andric

Goran Šarić

 

Novinar Slobodan Samardžija ističe da Zapad želi da se bori samo kroz ekonomiju i rat, već i kroz veru da se nametne pravoslavnom svetu.

- To je pokušaj Zapada, ne samo kroz ekonomiju i rat, već i kroz veru da se nametne pravoslavnom svetu. Žele i da se nametnu hinduističkom svetu, ali to je nemoguće. Zapadu, pogotovo Americi, smetaju sve religije, jer im ne odgovara da neko ima umnu, a ne ekonomsku interesnu grupu. U ovom trenutku je pravoslavlje na udaru, ali neće propasti. Zapad želi da se bori ne samo religijski već je to borba za resurse i blago od Ukrajine do Afrike - rekao je Samardžija.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nebojša Berak i Slobodan Samardžija

 

Ekonomista Nebojša Berak navodi da je ne samo Vatikan, već i da su komunisti udarili na pravoslavlje i napravili od Srba nove narode na Balkanu.

- Posle smrti Cara Dušana i prodiranja Turaka na Balkan, mi smo tražili pomoć od Vatikana, ali je papa hteo da se nametne kao vrhovni poglavar naše crkve, a kada smo to odbili nisu nam pomogli da se branimo od Turaka. Na našim prostorima komunisti su ubijali pravoslavno sveštenstvo i razbijali srpski nacionalni identitet. Napravili su nove nacije od Srba, Makedonce, Hrvate i Crnogorce i izmislili ne samo zasebne pravoslavne crkve, već i izmišljene jezike - kazao je Berak. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija