• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2024

11:01

Više nema ko da se druži sa Kurtijem! Preko 150.000 mladih Albanaca napustilo je Kosovo i Metohiju! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Više nema ko da se druži sa Kurtijem! Preko 150.000 mladih Albanaca napustilo je Kosovo i Metohiju! (VIDEO)

Podeli vest

Slom i paniku dela opozicjije bliske Draganu Đilasu i agresivnu politiku Aljbina Kurtija na međunarodnoj sceni, komentarisali su gosti Info jutra, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj i lider Srpske desnice Miša Vacić.

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj ukazao je na to da Miloš Jovanović i Dragan Đilas nisu dorasli istorijski okolnostima u kojima su se našli za šta krive birače iz Republike Srpske.

- Očekujem od premijera Vučevića da ne podlegne pritiscima da Srbija postane deo antiruskog fronta i nasrtajima da se Srbija odrekne Kosova i Metohije. Nezadovoljan sam rezultatima parlamentarnih izbora, ali nikada za to ne bih krivio građane i omalovažavao ih. Pravi način je da radite na ispravljanju svojih grešaka kako bi se na narednim izborima nametnuli i zavrednovali poverenje građana. Ljudima oko Miloša Jovanovića i Dragan Đilasa deluje kao da su im krivi birači iz RS i kako su oni bezgrešni, a zapravo nisu dorasli istorijskim okolnostima u kojima su se našli i mrzi ih da idu u političku kampanju. Lokalne kampanje za izbore se ne sprovode na ulici već, delovanjem na ulici u lokalnim sredinama. U Novom Sadu su kvazipatriote poput POKS-a i Novog DSS-a pričali o Kosovu i govorili kako je Srbija lažno krivljena za genocid, a sad sa tim ljudima koji je za to okrivljuju idu na izbore - rekao je Šešelj.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Lider Srpske desnice Miša Vacić objasnio je da ukoliko se nastavi trenutna politika Prištine Aljbin Kurti će ostati sam, jer je sa prostora KiM za u kratkom vremenu otišlo 150 hiljada Albanaca.

- Drago mi je što vidim moju dvojicu kolega sa liste američkih sankcija poput Vulina u vladi koji samom svojom pojavom u Vladi smetaju šiptarima. Ukoliko se nastavi ovakva politika u Prištini, neće imati ko da se vozi sa Kurtijem u crnim džipovima, jer je u proteklih par godina preko 150 hiljada mladih je pobeglo u Evropu. Zato sam ubeđen kada se vojska na Kosovo vrati, dole će zateći prazninu i nekoliko starih Albanaca. Da se ljudi u Đilasovoj opoziciji nešto pitaju streljali bi ljude poput mene i Šešelja, kao i sve one koji se otvoreno zastupaju za Srbiju. Republiku Srpsku nazivaju "Republika Šumska" time se rugajući Srbima iz RS - rekao je Vacić.

 

Celu emisijuj možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija