• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2024

21:02

Međunarodna zajednica nema sluha za ono što se dešava na Kosovu i Metohiji! Pred novom vladom su veliki izazovi i važna godina! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Međunarodna zajednica nema sluha za ono što se dešava na Kosovu i Metohiji! Pred novom vladom su veliki izazovi i važna godina! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Glavnog dnevnika" Informer TV bio je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Đorđe Dabić. On je govorio o situaciji na Kosovu i Metohiji, novoj Vladi Srbije, planovima za budućnost...

Dabić navodi da je međunarodna zajednica gluva po pitanju aktuelne situacije na Kosmetu.

- Tokom Kurtijeve vlasti je udvostručen broj napada na srpski narod i imovinu Srpske pravoslavne crkve. Međunarodna zajednica nagrađuje to ponašanje. Sva novčana pomoć i dalje dolazi, uprkos zabrani dinara. Država je uspostavila punktove. Međunarodna zajednica nema sluha za sve to što se dole dešava. Oni pokazuju da im nije stalo do vladavine prava. Dozvoljavaju da se puca na srpski narod i ruše spomenici. Marko Đurić je neko ko dobro poznaje problematiku koju Srbija ima na Kosovu. Dobro je i što on ima itekako jake veze u diplomatiji. Sve je veći broj Albanaca koji napušta prostor Kosova i Metohije. Pitanje je da li će takozvana država Kosovo uspeti da prikupi glasove za ulazak u Savet Evrope - rekao je Dabić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Đorđe Dabić

On kaže da je ulaganje u infrastrukturu najvažnije za Srbiju.

- Ova vlada će biti vlada kontinuiteta. Punih 10 godina ova vlada ima kontinuitet. Veliki izazovi će biti pred njom. Pred nama su važne investicije. Važna godina. Ljudi treba da znaju šta je to program za sutra. Mi ne nudimo prazne priče, već programe. Najviše novca treba uložiti u infrastrukturu jer ona donosi investicije i nova radna mesta - ističe Dabić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija