• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2024

22:35

Federacija BiH pomoću svojih američkih gospodara hoće Srbe u okovima i Dejton u zaboravu! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Federacija BiH pomoću svojih američkih gospodara hoće Srbe u okovima i Dejton u zaboravu! (VIDEO)

Podeli vest

Istorijski odnos Srbije i Crne Gore, pokušaj ukidanja Republike Srpske i Zapadnu agendu destabilizacije Balkana, komentarisali su gosti Info večeri, glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić i istoriograf Radovan Kalabić.

Glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić istakla je da kao narod imamo sreću što nas Evropa sputava u evropskom putu, jer nam među kolonijalnim imperijama nije mesto.

- Mi smo bili jedini narod koji je otvoreno protiv Hitlera od početka i to kada je cela Evropa bila protiv njega zbog čega se i danas borimo za pravdu. Amerika je potčinila Evropu i nastoji da pregazi svakoga ko hoće da ih skine sa vlasti. Deluje mi kao da je Šmit dao sve od sebe da se Srbi osećaju nepoželjno u BiH i ne znam kako će se svet ponašati prema svemu tome. Uvek mislim o hiljadu okova koje su na Dodiku i svim Srbima u BiH i Srbi su jedini garant Dejtonskog sporazuma. Mi smo se pre 20 godina opredelili da želimo evropski put dok nismo videli da je ona daleko od onoga što mi hoćemo i ja sam za to da se mi zaustavimo, ali na našu sreću oni nas svakako u tome zaustavljaju. Svakako nam nije mesto među bivšim kolonijalnim imperijama. Sećam se kada je Putin govorio o vremenu kad smo bombardovali i rekao je da ne zna šta bi tada uradio da je bio predsednik, ali da su nam nešto obećali to bi i ispunili. Mi smo zemlja koja ne može okrenuti leđa Rusiji i trpeti dve godine pritisaka, što je Rusija i videla - rekla je Milinčićeva.

Foto: Masha Bandjur

 

Istoriograf Radovan Kalabić naveo je da trenutno posmatramo ponavljanje istorije gde Zapad ponovo pokušava da rasparča, porazi i otme resurse Rusije.

- Nedićev uslov da se prihvati svoje sramne uloge bio je da nijedan Srbin ne uperi pušku na istočni front protiv Rusa i da Srbi ne učestvuju u konačnom rešenju protiv Jevreja. Hitler je imao garancije da neće imati ozbiljan otpor na Balkanu i da bude razvučen na dva fronta. U Krimskom ratu 1856. godine Srbija nije uzela aktivno učešće protiv Rusije. Gledamo reprizu istorije i pokušaja da se Rusija slomi, rasparča i da se opljačkaju njeni resursi. Srpski faktor u Crnog Gori je neosporan. Engleze je zadovoljila samo likvidacija kneza Mihajla zbog pokušaja ujedinjenja svih srpskih zemalja i njihovi napori da nas razjedine traju i dan danas. Što se Rusije tiče već postoje napori na Zapadu da se ona isključi kao zemlja pobednica u Drugom svetskom ratu - rekao je Kalabić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimcima:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17