• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2024

09:03

Nemačka se iz jednog razloga zalaže za formiranje ZSO! Kurti igra političku igru zarad opstanka na vlasti! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Nemačka se iz jednog razloga zalaže za formiranje ZSO! Kurti igra političku igru zarad opstanka na vlasti! (VIDEO)

Podeli vest

Narodni poslanik Milovan Drecun bio je gost "Info jutra" Informer televizije. On je govorio o ulasku takozvane države Kosovo u Savet Evrope.

Drecun ističe da je Nemačka promenila svoj stav, odnosno od lažne države zatražila da formira Zajednicu srpskih opština pre potencijalnog ulaska u Savet Evrope, iz straha da bi u suprotnom glasanje bilo neuspešno.

- Juče je nemački predstavnik u Prištini rekao da ta tema može da se stavi na dnevni red u poslednjem trenutku i da se izglasa članstvo Kosova u Savetu Evrope. Nemačka se uplašila da, ako bi se našlo to pitanje na dnevnom redu i došlo do neuspešnog glasanja, to bi bila katastrofa. Nemačko zalaganje za formiranje Zajednice srpskih opština nije iskreno, već hoće da prevaziđu mogućnost da glasanje ne uspe. Samo taj strah je rezultirao u korekciji nemačkog stava da Kosovo prvo mora da preduzme neke korake. Kosovo može da pošalje predlog za formiranje Zajednice srpskih opština na taj Ustavni sud, a on da ga odbije ili da odugovlače. Kurti to već dugo radi. Kurti je pokušao da se nametne kao politički činilac na izborima u Severnoj Makedoniji. Videli ste koliko je odugovlačio po pitanju vraćanja zemlje manastiru Visoki Dečani, a onda je kao napravio ustupak zbog članstva u Savetu Evrope - rekao je Drecun.

Foto: Pedja Milosavljević

Milovan Drecun

Kurtijevo odbijanje da formira ZSO, kaže on, izaziva pozitivne reakcije kod mlađih Albanaca.

- Kurti ne prihvata Briselski sporazum i odbija da formira Zajednicu srpskih opština, za šta, nažalost, ima podršku kod mladih Albanaca. Ukoliko Kurti dobije novi mandat, on će ponovo napraviti neki ustupak... Ovo sad je politička igra zbog izbora. On može da žrtvuje članstvo u Savetu Evrope u ovoj fazi zarad svojih političkih ciljeva da ostane na vlasti. Srpskom narodu taj nacrt ne garantuje da će Zajednica srpskih opština biti formirana - zaključio je Drecun.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija