• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2024

13:42

Ukrajinci prave odmazdu u Belgorodu! Putin ubrzanim tempom gazi prema Harkovu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Ukrajinci prave odmazdu u Belgorodu! Putin ubrzanim tempom gazi prema Harkovu! (VIDEO)

Podeli vest

Napad na Belgorod, pojačana dejstva Rusije u pravcu Harkova i mogućnost skorijeg pomirenja Izraela i Palestine, komentarisao je gost Info jutra, Vladimir Marinković iz kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Vladimir Marinković iz kongresa srpsko-američkog prijateljstva naveo je da će uslediti veto SAD na bilo koju odluku koja bi se donela protivno interesima izraelske strane.

- Svako rešenje koje deli UN nije dobro za Palestince, jer se na terenu ništa be bi poboljšalo. Postojali su mnogi pokušaji da dođe do rešenja dve države od kojih nijedno nije zaživelo. Pregovori treba da se prebace iz Katara u Ramalu ili Tel Aviv. Uvek će uslediti veto SAD na svaku odluku koja se kosi sa interesima Izraela. Dvanaest republikanskih senatora je pretilo da će ukinuti međunarodni sud, ako Izrael i njegovi zvaničnici budu optuženi za genocid. Havijer Milei je rekao da će Argentina dati bezrezervnu podršku Izraelu, dok naši susedi ne mogu da se opredele, dok Srbija ima svoj kontinuitet, gde je pre 14 godina glasala da Palestina postane posmatrač u UN. Izraelska vlada do sada nije imala komotnu većinu nego se uver radi o razlici od nekoliko poslanika. Ne može biti mirovnih pregovora bez da budu uključene Turska, Jordan i Egipat zato što je Palestini potrebno rešenje koje će doneti dugoročni mir, jer im priznanje ne znači ništa ako se sukobi na terenu nastave - rekao je Marinković.

Foto: Tanja Andric

 

Marinković je dodao da je pokrenuta ruska ofanziva u pravcu Harkova i da Ruse i Ukrajince očekuje teško i žestoko leto.

- Mahmud Abas i palestinska samouprava nisu insistirali na dijalogu i sporazmunu, a svaki sporazum ma koliko mali je bolji od trenutnog kovitlaca koji vlada na Bliskom istoku. Opet se pokreće statičnijeg perioda pokrenuta je nova ruska ofanzivan na region oko Harkova, a Ukrajinci primenjuju model odmazde što smo mogli videti na primeru Belgoroda i čeka nas žestoko leto, a međunarodna zajednica se ne oglašava i svi su posvećeni proizvodnji i prodaju naoružanja - rekao je Marinković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17