• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2024

08:52

Ko nije uz satanizovani Zapad, taj plaća ceh! Fico im smeta jer poštuje međunarodno pravo (VIDEO)

Informer

Live TV

Ko nije uz satanizovani Zapad, taj plaća ceh! Fico im smeta jer poštuje međunarodno pravo (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru o jučerašnjem atentatu na slovačkog premijera Roberta Fica, govorili su Andrijana Arnautović iz SRS i Željko Šajn, dopisnik iz Severne Makedonije.

Željko Šajn, dopisnik iz Severne Makedonije, ističe da je teško utvrditi pravu političku pozadinu atentata na premijera Slovačke.

- Na prostorima bivšeg Varšavskog pakta dešavaju se najviše atentati. Politička pozadina mora da se detaljno istraži, jer kada je u pitanju atentat na Gligorova, nikada nismo saznali političku pozadinu. Mi ćemo imati izvršioca, ali ne i pravu političku pozadinu. Postoje ljudi koji žele da zavladaju celim Istočnim blokom. Slovačka je privržena međunarodnom pravu i zato je na udaru - kazao je Šajn.

Foto: Zoran Sinko

Željko Šajn

 

Andrijana Arnautović iz SRS kaže da Robert Fico smeta politici koju vodi Zapad.

- Nema sumnje da je ovo politički motivisan atentat i s obzirom na njegovu politiku on smeta politici koju vodi NATO, Zapad i Amerika. Odnos Fica prema Srbiji je itekako pozitivan, jer Slovačka podržava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje, ali i nije ko-sponzor rezolucije o Srebrenici. Robert Fico je osvešćen i ima svoj stav i o nepodržavanju Ukrajine u ratu i zato je morao da plati cenu - rekla je Arnautović.

Foto: Zoran Sinko

Andrijana Arnautović

 

Ona dodaje i da je Zapad satanizovan, želi da uništi pravoslavlje, pa da zsu zbog toga ugroženi i predsednik Dodik i predsednik Vučić.

- Viktor Orban, kao i predsednik Vučić i predsednik Dodik odolevaju politici Zapada. Sprema se velika diplomatska ofanziva i ona dolazi na našu štetu. Zapad se bori protiv Rusije i pravoslavlja, jer im smeta drugačija ideologija. Zapad je satanizovan što se moglo videti na muzičkom festivalu Evroviziji. Predsednik Srbije i Republike Srpske moraju da pojačaju svoju bezbednost, jer strane službe vršljaju svuda, pa i u Srbiji - zaključila je Arnautović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17