• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2024

13:13

Atentat na Fica će imati uticaj i na druge države! Služba telohranitelja slovačkog premijera je posrnula! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Atentat na Fica će imati uticaj i na druge države! Služba telohranitelja slovačkog premijera je posrnula! (VIDEO)

Podeli vest

Vladislav Stanko sa Evropskog instituta iz Praga bio je gost emisije "Info jutro" Informer TV. On je komentarisao pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, kao i tvrdnje o potencijalnom građanskom ratu u toj državi.

Stanko smatra da do građanskog rata u Slovačkoj, zbog atentata na premijera Roberta Fica, neće doći jer tamošnji narod nema takav mentalitet.

- U Čehoslovačkoj nije postojala ovakva situacija napada na državnika. Ja mislim da to nije baš toliko zaoštreno da bi se desio i građanski rat. To nije tipičan terorista. To je penzioner koji je imao legalno oružje. Zasad znamo da je to samostalno uradio. Jeste motivisano situacijom u Slovačkoj, ali ne samo time. Situacija u kojoj se nalazi Slovačka nije obična. Od '89 godine nije bila ovakva situacija. Želim da kažem da gospodin Fico nije neki mesija. Pre tri godine morao je da odustane, zato što je imao neke političke probleme... Još tad su građani bili za njegov politički smer. Poslednji predsednički izbori, 60% je bilo učešće, a razlika nekoliko odsto za pobednika. Postoje ljudi koji ne žele da budu na strani Fica, ali ni na strani opozicije. Situacija rezonira u svim medijima. Ja lično mislim da taj građanski rat u Slovačkoj se neće desiti. Mi nismo takav narod kao što su Rusi ili Srbi. Imamo drugačiji mentalitet i mislim da neće doći do takvih napada - napominje Stanko.

Foto: Pedja Milosavljević

Vladislav Stanko

On ističe da nije u potpunosti upoznat sa najnovijim informacijama vezanim za pozadinu atentata i postavlja pitanje da li je napadač radio samostalno ili mu je neko izdavao naređenja.

- Mislim da će ovo imati uticaj i na druge države. Zavisi šta će policija da reši. Ja nemam potpune, sveže, informacije od strane policije. Da li je ovaj čovek samostalno radio ili je neko upravljao njime, ali ono što sam ja video je da je služba telohranitelja posrnula. Ovo nema uticaj na odnose između Srbije i Slovačke, a premijeru želim brz oporavak - kazao je Stanko.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija