• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2024

10:41

Srbija treba da pokrene svoje rezolucije o Jasenovcu i Oluji! Dosta je bilo duplih standarda! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Srbija treba da pokrene svoje rezolucije o Jasenovcu i Oluji! Dosta je bilo duplih standarda! (VIDEO)

Podeli vest

Duple standarde međunarodne zajednice i zataškavanje događaja tokom Bljeska i Oluje, komentarisao je gost Info jutra, predsednik pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić.

Predsednik pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić naveo je veliko ruglo to Zapad sve protiv Srbije govori u ime svojih dedova što je posebno primetno na primeru Analene Berbok.

- Nemačka hoće da relativizuje koncept genocida, jer ako je genocid bio u jednom selu onda nosi istu težinu poput Aušvica. Još veće ruglo je što ovo govore u ime svojih dedova kako bi obrazložili to što su oni bili što vidimo na primeru Berbokove. I sramotno je što mi kao narod moramo da se pravdamo jednom takvom šljamu. Prvi put je Nemačka nakon Drugog svetskog rata intervenisala u Srbiji. Mi svojim primerom pokazujemo malim zemljama da ne moraju da se trzaju na svaki poziv Berbokove da rade nešto što je protivno moralu. Ovo je krik slobodnog sveta da se u međunarodnim odnosima stvari moraju promeniti iz korena - rekao je Bosnić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Bosnić je dodao kako Srbija mora da pokrene svoje rezolucije po pitanju Bljeska i Oluje, jer su to bili stravični primeri etničkog čišćenja Srba.

- Cilj Nemaca je da relativizuju genocid, jer je u 20. veku bilo 4 genocida gde su Nemci u 2 bili glavni izvođači, a u trećem su bili sponzori, a to su ustaški pokolji. Ovde Generalna skupština drogira samu sebe ovom rezolucijom. Mislim da je normalno da Srbija mora da pokrene rezoluciju, gde će se utvrditi genocid nad Srbima u NDH i rezoluciju o stradanju Srba u Jasenovcu. Pored toga moramo pokrenuti jednu za Bljesak i Oluju što su takođe bili primeri etničkog čišćenja. Oni hoće da narod bude okrivljen da Kosovo bude država da RS nestane i da Srbi sutra moraju plaćati ratnu odštetu. Za nas je ovako nešto uvreda, a treba postaviti pitanje koliko košta nacionalno blago u Narodnoj biblioteci koju su srušili - rekao je Bosnić.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Neka bude što biti ne može! Lazareve reči, blagoslov i put u Njujork: Vučićeva borba za Srbiju i njen narod!
Politika

Neka bude što biti ne može! Lazareve reči, blagoslov i put u Njujork: Vučićeva borba za Srbiju i njen narod!

"Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim" - reči su kneza Lazara koje su prethodnih dana vaskrsle izgovorene iz usta predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Osvanuo je dan te bitke. Danas, prema Vučićevim rečima, iako nije Vidovdan kalendarski, za Srbiju i njen narod jeste. Videće se pravo lice sveta, ko se vodi putem istine i pravde, a ko licemerja.

23.05.2024

10:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20