• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2024

09:31

Nakon divljanja u Atini, Rama ide u pohod na Milano! Ceo region, osim Srbije, ćuti na bolesni projekat "velike Albanije"! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Nakon divljanja u Atini, Rama ide u pohod na Milano! Ceo region, osim Srbije, ćuti na bolesni projekat "velike Albanije"! (VIDEO)

Podeli vest

Premijer Albanije, Edi Rama, nakon Atine, nastavlja obilazak albanske dijaspore u Evropi i sledeća stanica mu je Milano. O toj temi, govorio je Miloš Terzić, pomoćnik direktora kancelarije za KiM.

Miloš Terzić, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, ističe da region ćuti na pretnju koju predstavlja projekat "velika Albanija".

- Jedan deo Albanaca su dočekali sa negodovanjem Edija Ramu u Italiji. Događa se rasrbljavanje na našim prostorima i jedino Srbija govori o pretnji koju predstavlja "velika Albanija" za region. Sve države osim Srbije stidljivo ćute na bolesni projekat koji se naziva "velika Albanija", a Crnogorci i Makedonci se nizom antisrpskih odluka pokušavaju da se dodvore Albancima - rekao je Terzić.

Foto: Pedja Milosavljević

Miloš Terzić

Naš sagovornik govori i o tome da Kurti napada Srbe na KiM i da to NATO odobrava.

- Srbija vodi nezavisnu i suverenu politiku i jasno je svima u svetu nakon govora predsednika Vučića u Njujorku. Kurti napada Srbe na KiM i vrši veliki pritisak, konstantno izbegava sporazume i dogovore i formiranje ZSO. Nismo članica NATO saveza i nikada to nećemo biti i najveći zločini na KiM su se dogodili posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma. Albanci i Amerikanci imaju iste interese i zajedno rade u borbi protiv srpskog uticaja na Balkanu - kazao je Terzić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija