• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2024

22:08

Košare, nebeska karaula! Srbi nikada ne smeju da zaborave večnu stražu golobradih junaka (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Košare, nebeska karaula! Srbi nikada ne smeju da zaborave večnu stražu golobradih junaka (VIDEO)

Podeli vest

Gosti emisije Info veče bili su heroji sa Košara Zoran Lekić i Vojislav Perović, inače pripadnici čuvene jedinice "Džokeri", a oni su pričali o borbi srpskih junaka protiv šiptarskih terorista na Kosovu i Metohiji i NATO agresora koji su mučki bombardovali na SR Jugoslaviju.

Poručnik Vojislav Perović, objašnjava kako je bilo teško na položajima i kako su srpski heroji dali svoje živote braneći Kosovo i Metohiju.

- Naša je jedina premisa da trajemo i da spomenemo tih 108 momaka koji su dali živote na karaulama na Košarama i Paštriku. Oni su dali najsvetije onoga što im je Gospod podario, a to je život i to u junačkoj bici. Početak bombardovanja NATO aviona smo gledali sa Bajgore i videli smo kako su nam rušili repetitore, videli smo naše junačke pilote kako lete u susret nadmoćnijim NATO agresorima sa svojim zastarelim MIG-ovima. Danima i noćima nismo sklopili ni oka, moji momci su anđeli i to su najposlušniji i najodaniji momci. Na Veliki Petak imali smo zatišje na Metohijskom polju, a onda je počela kiša uveče i negde posle ponoći gromovi su počeli da udaraju, ali i artiljerija iz pravca Albanije, a vojska je bila na nogama. Kada je došao rekao je pukovnik Živanović našoj jedinici, spremite se moramo da krenemo. Na moje pitanje da nas ima samo 30 kako ćemo da se borimo na prostoru širokom 7 kilometara, a on je odgovorio "Pokušajte". Kada smo stigli na položaj, zatekli smo malo vojske i to su bili sve mladići od 18 - 19 godina - rekao je Perović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vojislav Perović i Zoran Lekić

 

Heroj sa Košara Zoran Lekić, govori o tome da je imao obavezu da ode da brani svetu srpsku zemlju, podučen herojstvu svojih predaka, ali i da bi opet otišao.

- NATO je pretio bombardovanjem, a otac mi je stalno puštao gusle i pokazivao ordenje mojih predaka i zato nisam hteo da odlažem vojnu obavezu. Posle samo dva i po meseca paklene obuke, krenuli smo vozom na Kosovo. Prvo sam bio u Kosovskoj Mitrovici, a onda u Vučitrnu. Cena koju sam platio, je da su moji roditelji bili narušenog zdravlja kada sam se vratio, ali je neko morao da ode da brani svetu srpsku zemlju. Živim da odem na Kosovu i Metohiju i rešim to  - kazao je Lekić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija