• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.06.2024

21:02

Na Kosovu i Metohiji nikada nije bilo gore! Našem narodu oduzeta su sva ljudska prava, ostala je samo borba za goli život! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Na Kosovu i Metohiji nikada nije bilo gore! Našem narodu oduzeta su sva ljudska prava, ostala je samo borba za goli život! (VIDEO)

Podeli vest

Danas je tačno godinu dana od kada je vlast u Prištini zabranila srpsku robu na Kosovu i Metohiji. Država zbog toga trpi ogromne finansijske posledice, ali još veće posledice trpi srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini. Na ovu temu u "Intervjuu dana" govorila je Danijela Vujičić, predsednica skupštinskog odbora za KiM.

Predsednica skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić istakla je da međunarodna zajednica zna sve što se tiče srpskog naroda i da je šteta mnogo veća od izgubljenog novca.

-Gubitak ljudskih prava na KiM je reč koja se najviše koristi pod režimom Aljbina Kurtija. Imamo narod na tlu Evrope koji gubi osnovna ljudska prava: pravo na glas, platu i penziju, zabranjeni su lekovi i lečenje. Ostao je samo goli život. Naravno da međunarodna zajednica to zna i okreće glavu. Na KiM je bukvalno rečeno borba za goli život. Nikada nije bilo gore. Ne bih da poredim ko je veći zlikovac, Aljbin Kurti ili Ramuš Haradinaj. Od dva zla, kako god da pogledate, Kurti je uradio nešto što Ramuš i Hašim Tači nisu. Teže je u vreme Aljbina Kurtija nego svih drugih kosovskih lidera- rekla je Danijela Vujičić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Danijela Vujičić

Ona je komentarisala i način na koji funkcionišu Vjosa Osmani i Aljbin Kurti i uporedila njihov odnos sa ponašanjem pojedinih Srba koji podržavaju "Merdita" festival u Beogradu.

-Kurti i Vjosa Osmani u principu rade istu stvar. U susret ovom nesrećnom festivalu koji finansira Rokfeler u Beogradu, mi vidimo da bez obzira na neka unutrašnja neslaganja, oni ipak rade za istu stvar. Ne brinem se oko Vjose Osmani i Kurtija. Oni imaju pravac kojim rade. Mene više brinu oni koji talasaju po agendi Aljbina Kurtija ovde u Beogradu. Oni znaju kada je srpsko pitanje osetljivo i sve što potiče srpski nacionalizam i veru. Nije slučajno da se taj festival izvodi na Vidovdan. Beograd je kosmopolitski grad i nikoga ne mrzi, ali sve ovo nije izabrano slučajno kako bi se zagrebalo po našim emocijama i sećanjima- rekla je Danijela Vujičić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio! (VIDEO)
Live TV

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio! (VIDEO)

Puton dao ponudu za kraj rata. On je postavio uslove koje Ukrajina mora da ispuni. Kijev žestoko odgovorio da ne pristaje ni na kakve kompromise. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju. Uživo u program putem vajber uključenja javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter.

14.06.2024

19:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija