• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2024

17:38

Država će eliminisati sve ekstremističke grupe! Žena vehabije ključna u istrazi protiv lanca islamista! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Država će eliminisati sve ekstremističke grupe! Žena vehabije ključna u istrazi protiv lanca islamista! (VIDEO)

Podeli vest

Teroristički napad na izraelsku ambasadu u Beogradu, analizirali su gosti Info dana Slobodan Dimitrijević, Srpsko-ruski pokret, Aleksandar Nikolić, počasni konzul u Tel Avivu, Marko Lakić, novinar Politike i Milana Vuković iz Centra za društvenu stabilnost.

Milana Vuković iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je žena nadača ključna u istrazi.

- Ovo je jedan ozbiljan destruktivni događaj. Ministar je dao crveno upozorenje, a građani se ne osećaju bezbedno. Pojedinac je pokušao ubistvo službenog lica i on ima određenu pozadinu i nije stabilan i destruktivan je. Službe moraju da nađu njegovu suprugu, jer je ona ključna - rekla je ona.

Slobodan Dimitrijević, Srpsko-ruski pokret, objašnjava da državne službe moraju da obrate pažnju na vehabije i eliminiše sve oblike terorizma.

- Ovo je bezuman čin i akt i ne znamo šta je napadač hteo da postigne ovim. Službe moraju da otkriju povezanost sa vehabijskim grupama iz Novog Pazara, sa KiM i iz Bosne. Moramo da imamo ozbiljan pristup i da eliminišemo sve oblike terorizma. Nema potrebe za teškim intervencijama. Mislim da je ovaj terorista zalutao i imao problema sa sobom. Svi ovi događaji su za osudu. Smatram da policija treba da bude prisutna - kazao je Dimitrijević.

Foto: Tanja Andric

Slobodan Dimitrijević

 

Marko Lakić, novinar Politike ističe da država mora da obrati pažnju na teroriste i vehabije koje delaju po regionu.

- Novi Pazar je posebna sredina i nalazi se između Kosova i Metohije i Bosni i Hercegovini. Osetljivo je područije, jer bi Kurti podržao svakog teroristu koji želi da naudi Srbiji. Bio sam u izraelskoj ambasadi i to je prava tvrđava. Regrutovali su ovog čoveka koji se konvertovao i vehabije su veoma opasne jer su sekta. Srbija mora da postupi problemu pažljivo, jer videli smo šta se dešava u Rusiji. Država ne može da ima tolerancije prema terorizmu - rekao je Lakić.

Foto: Tanja Andric

Marko Lakić

 

Aleksandar Nikolić, počasni konzul u Tel Avivu, ističe da su izraelski mediji preneli vest o napadu, ali i da Srbija dobija podrške sa svih strana.

Negde oko 14 časova po lokalnom vremenu, izraelski mediji su počeli da izveštavaju o napadu na izraelsku ambasadu i preneli su reči ministra Dačića i izraelskog ambasadora. Podrška za Srbiju je stigla sa svih strana i svi veruju našim bezbednosti službama. Poruka je da uživamo visok stepen poverenja u naše snage sigurnosti - objasnio je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

Hronika

Sport

Planeta

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!
Uzbuna u SAD!

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!

Donatori američke Demokratske stranke traže način da Džoa Bajdena uklone iz predsedničke trke protiv njegove volje i zamene jačim kandidatom, tvrdi "Njujork tajms". Istovremeno, NBC njuz otkriva da je odluka o povlačenju Bajdena (81) iz predsedničke trke u rukama njegove supruge Džil, koja za sada ne želi da se Džo odrekne drugog mandata u Beloj kući!

01.07.2024

19:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija