• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2024

19:43

Strane agenture uplele prste u teroristički akt! Srbija i Rusija u opasnosti od radikalnog ekstremizma! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Strane agenture uplele prste u teroristički akt! Srbija i Rusija u opasnosti od radikalnog ekstremizma! (VIDEO)

Podeli vest

Centralna tema emisije "Rat uživo" bio je teroristički napad koji se dogodio danas u Beogradu. O ovome govorili su gosti Dragoslav Bokan, iz Instituta za nacionalnu strategiju, Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam, Vesna Pešić, izdavač, Avram Izrael, inženjer, Predrag Ćeranić, Fakultet bezbednosnih nauka u Banjaluci.

Avram Izrael, inženjer, navodi da je radikalni ekstremizam usmeren protiv Izraela i Srbije.

- Ovo je čin ekstremnog radikalizma i ovo je napad na Jevreje i Izrael. Takođe je uticalo i protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Terorista, kovertit iz Srbije, pokušao je da probije prstenove bezbednosti u ambasadi. Smatram da je poruka da se uzdrma Srbija i građani, ali i oživi radikalni ekstremizam. Radikalni ekstremizam ne poznaje granice. Teško je zaustaviti radikalni ekstremizam, videli smo skori napad u Rusiji - objasnio je Izrael.

Vesna Pešić, izdavač, kaže da je moguće da su strane strukture umešane u napad, kao i da je ovaj akt trebao da izazove paniku i destabilizaciju Srbije.

- Srećom Miloš žandarm je reagovao na vreme i uklonio napadača. Vrlo je zanimljivo i moguća je simbolika samostrela. Danas se dogodio jedan čin koji ima puno aspekata. Svakako da strani političari imaju uticaj na sve što se događa. Pokušaj terorističkog akta nije uspeo da izazove onaj efekat koji je trebao da izazove strah i paniku. Druga posledica je da se Srbija prikaže kao nestabilna zemlja u kojoj je moguće izvršiti teroristički napad, a svi znamo da su manjine poštovane u Srbiji - kazala je Pešić.

Foto: Tanja Andric

Vesna Pešić

 

Dragoslav Bokan, iz Instituta za nacionalnu strategiju, kaže da se Srbija nalazi na osetljivom terenu i su na Balkanu prisutni otpadnici i izdajnici svih vrsta.

- Najosetljiviji tereni za teroriste su trenutno Srbija i Rusija. Scene kao iz filmova su se dogodile u Beogradu, kada su policajci sa dugim cevima raspoređeni po Beogradu. Užasno je da je jedan Miloš napao drugog Miloša. Žandarm se junački borio i zaslužio je orden. Drugi Miloš se našau lavirintu terorizma kada je primio drugu veru i uzeo drugo ime Sabahudin. Goran Pavlović je sličan slučaj gde je prešao iz agresivnog koda prešao u islam ne zbog vere, već zbog srbofobije. Oni su otpadnici i izdajnici svih vrsta koji su prisutni na Balkanu. Rodoljublje i nacionalizam može da spasi Srbiju - rekao je Bokan.

Foto: Tanja Andric

Dragoslav Bokan

 

Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam, navodi da vehabije i muslimanska braća vrbuju dezorjentisane mlade ljude.

- Terorizam je radikalni koncept. Vehabije su ciljna baza u koje ulaze tajne službe i muslimanska braća. Teroristički akt je uvek specijalna operacija. Vrbuju decu koja su dezojrentisana i zadoje ih radikalnim ekstremizmom. Ne treba potceniti delovanje vehabijskih mreža u Srbiji i Beogradu. Muslimanska braća imaju velike centre u Velikoj Britaniji, Turskoj i Kataru. Vrbovali su ljude u Mladenovcu - kazao je Galijašević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

Hronika

Sport

Planeta

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!
Uzbuna u SAD!

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!

Donatori američke Demokratske stranke traže način da Džoa Bajdena uklone iz predsedničke trke protiv njegove volje i zamene jačim kandidatom, tvrdi "Njujork tajms". Istovremeno, NBC njuz otkriva da je odluka o povlačenju Bajdena (81) iz predsedničke trke u rukama njegove supruge Džil, koja za sada ne želi da se Džo odrekne drugog mandata u Beloj kući!

01.07.2024

19:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Zoran Marjanović i Indi u vezi? Uhvaćeni kako razmenjuju nežnosti!
Estrada

Zoran Marjanović i Indi u vezi? Uhvaćeni kako razmenjuju nežnosti!

Već neko vreme po gradskim kuloarima kruže priče da je najpoznatiji udovac Zoran Marjanović u šemi s pevačicom Indirom Indi Aradinović, s kojom je imao uspešnu saradnju kada joj je komponovao pesme za prvi album, a kasnije i hit "Bato, bre", koji ju je podigao na vrh estradne scene, saznaje Kurir.

01.07.2024

19:39

Srbija