• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2024

08:57

Vehabija Salahudin bio povezan sa Hamasom? Evo kako ekstremisti regrutuju nove teroriste! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Vehabija Salahudin bio povezan sa Hamasom? Evo kako ekstremisti regrutuju nove teroriste! (VIDEO)

Podeli vest

Gost novog Info jutra bio je prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost, a upravo on je govorio o terorističkom napadu u Beogradu, ali i o tome ko je meta regrutacije ekstremista.

Prof dr Miroslav Bjegović ističe da ne sme da postoji milost protiv terorizma, a da je teroristički napad u Beogradu bio radikalan i verski inspirisan.

- Navikli smo na terorističke napade po svetu i izvršioci su poznati manje-više i poznati su njihovi motivi. Napad u subotu je bio klasičan teroristički napad, radikalno versko inspirisan. Izraelska ambasada bila je strogo određena i ciljana zbog poruke koja se šalje izraelskom svetu, da mogu biti ugroženi bilo gde u svetu. Reakcija naših pripadnika Žandarmerije je bila odlična i pokazali su kako se treba boriti. Svako ko se usudi da počini teroristički napad, završiće svoj život, jer nema milosti protiv terorizma - rekao je Bjegović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miroslav Bjegović

 

On dodaje i da su psihički labilne osobe pogodne za vehabije i kaže da radikalna i fanatična ideologija nema veze sa islamom.

- Lice koje je izvršilo napad je indoktrinirano od strane vehabijskog pokreta. Mnoge grupacije vehabije se nalaze najviše u okolini Novog Pazara i u Bosni i Hercegovini, najviše oko Tuzle. Te vehabije su usko povezane sa Hamasom i ne čudi da je izraelska ambasada bila cilj. Radi se o osobi koja je bila psihički labilna i to odgovara tim grupacijama. Verski fanatizam utiče na stavove jedne osobe, a na Miloša je uticao i Igor Despotović koji je takođe prešao u drugu veru. To je totalni radikalizam i fanatizam, jer je cilj oduzimanje ljudskih života. Nijedan narod i nijedna vera ne podržava radikalnu ideologiju i nema veze sa islamom - kazao je Bjegović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija