• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.07.2024

08:54

Neviđeni obrt u Francuskoj! Juriš Marin Le Pen nije uspeo, Makron izgradio bedem sa Melanšonom! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Neviđeni obrt u Francuskoj! Juriš Marin Le Pen nije uspeo, Makron izgradio bedem sa Melanšonom! (VIDEO)

Podeli vest

O izborima u Francuskoj, ali i o tome kako će ti rezultati uticati na Evropu i Srbiju, govorio je dr Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije.

Dr Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, ističe da su se na izborima udružili Makron i Melašon protiv Le Pen.

- Rezultati su malo iznenađujući, ali i nisu toliko s obzirom na francuski izborni sistem. U drugom krugu došlo je do udruživanja Makronove partije i levičarske stranke, a to udruživanje je dovelo do toga da Le Pen ne osvoji glasove i u drugom krugu. Makron sada treba da sarađuje sa Melašonom koji jeste levičar, ali je antiglobalista, kao i Le Pen. Juriš Nacionalnog okupljanja nije uspeo, Makron i Melanšon napravili bedem - rekao je Lukić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Lukić

 

Naš sagovornik dodaje i da Melašon ima pozitivan stav o Srbiji, ali i dodaje da u Francuskoj i dalje postoji duh slobode i promene.

- Melanšon je ranije danvao mnogo izjava koje idu u prilog Srbiji. Davao je pozitivne izjave za Kosovo i Metohiju, uvek pozitivan stav o Srbiji, ali je pitanje da li će zadržati i taj stav kada dođe na vlast. Francuzi su specifični, tj. ona stara Francuska. Duh slobode i promene i dalje postoji u Francuskoj, iako je pod uticajem globalizacije i imigracije. Mbape treba da igra fudbal i da se ne bavi politikom. On misli da treba da predstavlja stav migranata, ali on je samo bogati imigrant - kazao je Lukić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija