• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2024

08:51

Ljulja se stolica Makronu! Građani nezadovoljni, a Melanšon želi da pravi novu vladu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ljulja se stolica Makronu! Građani nezadovoljni, a Melanšon želi da pravi novu vladu! (VIDEO)

Podeli vest

U novom izdanju emisije Info jutro, gost Zoran Milivojević, karijerni diplomata, pričao je o rezultatima i posledicama izbora u Francuskoj.

Zoran Milivojević, karijerni diplomata, ističe da je u drugom krugu bio cilj da se zaustavi "Nacionalno okupljanje", ali i da su građani nezadovoljni politikom Karona.

- Ovi izbori su imali referendumski karakter. U drugom krugu je bio cilj da se zaustavi "Nacionalno okupljanje". Sasvim sigurno da će biti iskazivanje nezadovoljstva naroda na ulicama. Makronova politika ne može više da se realizuje, jer on nema nikakvu većinu. Njegova politika je dovedena u pitanje, a dve trećine građana je nezadovoljna njegovom politikom - rekao je Milivojević.

Foto: Zoran Sinko

Zoran Milivojević

 

Naš sagovornik dodaje i da je društvo u Francuskoj veoma podeljeno.

- Melanšon će tražiti da se formira vlada, a ne da se formira tehnička vlada. Makron mora da sačuva stabilnost i mir, ispoštovati volju naroda. Imamo veoma podeljeno društvo u Francuskoj i podelu između levice i desnice. Više nema ekstremnih pokreta, više su to krajnja levica ili krajnja desnica. Srednja klasa koja je izgradila Francusku, sada je najugroženija Makronovom politikom - zaključio je Milivojević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!
Nimalo naivno

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!

Pravi ulični rat izbio je u francuskim gradovima nakon drugog kruga parlamentarnih izbora, i to malo više od dve nedelje pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Građani, nezadovoljni jer je najviše mesta u skupštini dobila levičarska koalicija Novi narodni front, razbijali su i palili sve na šta su naišli i sukobili se sa policijom.

08.07.2024

22:22

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Kako je "momak koji nikad neće biti za Trampa" postao njegov potpredsednik?
Planeta

Kako je "momak koji nikad neće biti za Trampa" postao njegov potpredsednik?

Google je u ponedeljak širom sveta zabeležio rekordno pretraživanje imena „J. D. Vance“, na raznim jezicima, posle objave Donalda Trampa da će upravo ovaj senator iz Ohaja biti potpredsednički kandidat Republikanaca na predstojećim izborima. Ovakav Donaldov izbor može se smatrati neočekivanim, kontroverznim, ali i sasvim logičnim i pragmatičnim potezom. Vens (39) je je nekad bio oštar kritičar bivšeg predsednika, ali je zato u poslednje vreme poznat kao mlada zvezda Republikanske partije i jedan od najvernijih saveznika Trampa.

16.07.2024

17:36

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija