• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

20:01

Šiptarski terorista hteo da izvrši atentat na Šolca ili Dodika? Albanci slave monstruma kao heroja! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Šiptarski terorista hteo da izvrši atentat na Šolca ili Dodika? Albanci slave monstruma kao heroja! (VIDEO)

Podeli vest

Albanci prave heroja od ubice koji je hladnokrvno likvidirao srpskog policajca u Loznici. Na ovu temu u Informerovom "Otvorenom studiju" govorili su analitičar profesor dr Miloš Laban i Zoran Spasić iz Centra za bezbednosnu politiku.

Laban napominje da ne smatra da je terorista bio psihički nestabilan, ali istovremeno ukazuje na činjenicu da je imao svoje jatake i bio deo veće mreže.

- To je ta simetrija koja se vidi. Kad je albanski policajac poginuo od eksplozije u Banjskoj, od toga se pravila svetska drama. Ovde se radi, po meni, o aktu terorizma. Mislim da je on trebalo da bude atentator na neku viđeniju ličnost. Sve se dogodilo dan pred Šolcovu posetu, ali moguće je i da je Milorad Dodik bio meta. Njihov cilj je da skrenu pažnju, a od njega prave heroja i dižu sebi rejting. Policija radi i sa indicijama i sa osnovanom sumnjom jer je zadatak policije i preventiva. Oni čuvaju red i mir, ne mogu da čekaju da se nešto desi. Iza ovakvih akata ne stoje psihički nestabilne osobe. On je imao jatake, to je cela mreža - kaže Laban.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Zoran Spasić

Spasić konstatuje da je neophodno da službe ispitaju ko je sve bio uključen u ovaj teroristički akt.

- Situacija u svetu je dosta kompleksna i kada govorimo o svemu što se dešava, zaista se mnogo mora voditi računa. Videli smo da su naši državni organi uspešno završili akciju. Suština je da naša država vrlo ozbiljno radi i da niko ne može da poremeti tu stabilnost. Poseta kancelara Šolca je bio jedan zaista istorijski sastanak. Ono što je dogovoreno, suštinski transformiše Srbiju. Najbitnije ovde je koji još ljudi su uključeni u to. Ko je finansirao i ko ga je krio? Dosta tu ima stvari koje služba treba da ispita - navodi Spasić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija