• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2024

09:57

(VIDEO) Dobra vest za roditelje! Očekuju nas nove izmene zakona o porodici! Đurđević Stamenkovski: Za četvrto dete 3.700.000 dinara!

Miloš Rafailović

Live TV

(VIDEO) Dobra vest za roditelje! Očekuju nas nove izmene zakona o porodici! Đurđević Stamenkovski: Za četvrto dete 3.700.000 dinara!

Podeli vest

Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici, bila je gošća Vikend Info jutra i ona je govorila o izmenema Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, i da će roditeljski dodatak biti značajno povećan, ali i o hajci mržnje jednog dela medijske scene Srbije.

Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici, ističe da država novim izmenama zakona vrednuje porodicu i tradiciju i najavila je cifre koje će roditelji dobijati.

- Novim izmenama zakona, za četvrto dete 3 miliona i 700 hiljada dinara. Nema društva u čijim se temeljima ne nalazi porodica. Jako nam je važno da očvrsnemo temelje porodice. Zaista verujem da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi u kojima se čuva tradicija i porodica. Mi vrednujemo život, novim izmenama zakona to i pokazujemo. Verujem da će narodni poslanici podržati ovaj zakon. Kada se uvede novi zakon, za prvo dete će se davati 500.000 dinara, a za drugo 600.000 dinara, za 2.285.000 i za četvrto dete 3 miliona i 700 hiljada dinara - rekla je Stamenkovski.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milica Đurđević Stamenkovski

 

Ona dodaje i da dobro zna kakvo je stanje u porodilištu, kao i sistem treba da kazni nesavesne lekare.

- Mi moramo da pokrenemo mala i srednja preduzeća da bi nastavili suverenost i podsticanje naših privrednika. Porodila sam se u Narodnom frontu i prošla sam proces vantelesne oplodnje i bila sam mesecima i znam najbolje tamo stanje. Naravno uvek postoje incidentni i rđava iskustva, gde god da boravite. Mi kao društvo i sistem moramo da sankcionišemo svakog doktora koji je nesavesno i loše radio svoj posao - kazala je ministarka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami
HAOS

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami

Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, a uskoro će im se pridružiti i Merkur (5. avgust), tako da je pred nama konfuzan mesec u kojem lako možemo da se prevarimo u proceni. Mars je u Blizancima do 5. septembra, tako da ćemo biti svedoci brzih reakcija, ishitrenih poteza i učestalih rasprava. Retrogradni Merkur krenuće u Lavu i vratiće se u Devicu, tako da će imati negativno dejstvo na sve znakove, a naročito za Device, Ribe, Blizance i Strelčeve.

28.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija