• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2024

09:25

Niz skandala na Olimpijskim igrama! Pored Sodome i Gomore, kao šlag na tortu stiže i politika! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Niz skandala na Olimpijskim igrama! Pored Sodome i Gomore, kao šlag na tortu stiže i politika! (VIDEO)

Podeli vest

Otvaranje Olimpijskih igara je razbesnelo ljude širom planete ali to nije jedini skandal koji se dešava, a o svemu tome govorio je gost Info jutra Vladimir Tomković, urednik sportske rubrike Informera.

Vladimir Tomković, urednik sportske rubrike Informera, kaže da je otvaranje OI odstupalo od ideje tog događaja, kao i to da je otvaranje bilo prst u oku ljudima u Evropi zbog promovisanja sodomije.

- Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara bila je mešavina spektakla i skandala. To otvaranje je odstupalo od ideje Olimpijskih igara gde se predstavljaju neke vrednosti i zaustavljaju se ratovi. Ruski i beloruski takmičari ne mogu da učestvuju zbog rata u Ukrajini, što odstupa od ideje Olimpijskih igara. Otvaranje je bilo lepo, ali nikome nije jasno šta je značila ona bina i ona Sodoma i Gomora i to u srcu Evrope, gde se gura ljudima prst u oko - rekao je Tomković.

Foto: Masha Bandjur

Vladimir Tomković

 

On dodaje i da je politika itekako umešana u sport, kao i da se na bizarnom primeru takmičara koji je amputirao prst, vidi želja olimpijaca za učešćem.

- Mi smo imali prvo reakciju islamskih i verskih zajednica koje su se pitale zašto katolička crkva ne osuđuje onu parodiju na Tajnu večeru, što je kasnije i osuđeno od strane crkve, a na kraju je usledilo izvinjenje organizatora, koje ne može da promeni ništa. Mnogi ruski takmičari su odustali od učešća u Olimpijskim igrama zbog ogromne cenzure ruske zastave i imena Ruske Federacije. Jedan takmičar je amputirao prst da bi mogao da učestvuje na Olimpijskim igrama, a na tom primeru vidite koliko sportistima znače Olimpijske igre, a onda vidite kako se sportistima uskraćuje učešće zbog politike - zaključio je Tomković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu
Saobraćajna nezgoda

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu

U više saobraćajnih nezgoda na putevima u šabačkom kraju proteklog vikenda teže i lakše je povređeno čak 13 osoba, od kojih je jedna podlegla povredama, troje je hospitalizovano u intenzivnoj nezi i na ortopedije Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević", a jedan povređeni je transportovan u Urgentni centar u Beogradu..

29.07.2024

10:54

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija