• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2024

22:26

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Masha Bandjur

Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Podeli vest

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

General Vinko Pandurević rekao je da u poslednje vreme sve češće koristimo termin rat za nešto što se na početku zvalo specijalna vojna operacija.

Foto: Masha Bandjur

Vinko Pandurević

-Front je aktivan prevaskodno u centralnom delu. Luganska oblast je manje-više u celosti pod kontrolom ruskih snaga. Borbe su žestoke u centralnom delu, kako vidimo iz izveštaja. Ako pogledamo taktičke karte, značajne su promene na terenu. Rusi su izabrali taktiku koja je vrlo efikasna. Oni mogu da sagorevaju front. Ne postoji puna sinhronizacija na severnom, centralnom i južnom delu. Vrši se spajanje pojedinih delova fronta koja su važna. Mislim da će borbe u Donjecku i dalje biti intenzivne. Što se tiče specijalne vojne operacije, na zapadu je vladalo mišljenje da će Rusija biti privedena pravdi sa uvođenjem sankcija. Došli smo u poziciju da je odbrana ta koja će da spasi jednu zemlju. To je sada situacija sa Ukrajinom. Pobeda se može dobiti samo napadom, a Rusija je krenula u tu fazu. Rusija je sposobna da opskrbljuje sve strane fronta. Imaju Rusi pored aviona stelt tehnologije i Suhoj 35, kao i Mig 31. Rusi imaju dovoljno avijacije. Ukrajina je dobijala dosta aviona Mig 29. Ti avioni su još uvek u vazdušnom prostoru. Oni su svesni da ne smeju doći u domet ruske pvo. Rusija ima i dovoljno tenkova. Imamo informaciju da oni proizvode 4000 dronova dnevno. To je čudna informacija. Vi treba to negde da skladištite. Rusija je tu napravila veliki iskorak time što uništava dronove u fizičkom smislu, a razvija sve bolje dronove. Ona je sad u velikoj prednosti i ovi svi komentari zapadnih eksperata govore da je Rusija na velikoj prekretnici- rekao je Vinko Pandurević.

Novinar Dragan Vujičić istakao je da se ukrajinsko-ruski rat ne bliži kraju, već na protiv, da se stvaraju uslovi da on traje još neko vreme.

Foto: Masha Bandjur

Dragan Vujičić i Vinko Pandurević

-Rat će se proširiti, a novac je obezbeđen. Razgovor o miru je taktička priča. Američki Pentagon ponovo je našao grešku u evidenciji, što za Pentagon nije ništa novo. Oni praktično hrane taj rat. Evropa je sada na potezu. Evropa kuburi oko obezbeđivanja novca. Ona će ipak dati novac. Evropska komisija to eufemistički zove "sindikat odbrane". Ursula fon der Lajen treba da rukovodi tim novcem. Pravi se neki evropski budžet za narednih deset godina koji navodno treba da obezbedi odbranu Evrope što nam garantuje jedan trajniji rat. Novo u ovom ratu je to što je on postao jedan energetski rat za zimu. Ukrajinci gađaju energetska postrojenja nafte u Rusiji. Rusi naravno odgovaraju. Podsećam da se radi o dva slovenska, bliska naroda. Ova zima treba da doprinese da se ta mržnja još više rasplamsa. Koje su snage mornarice? Ja to sada ne mogu da kažem, ali najveću mornaricu trenutno ima Kina. Ovo nije vreme za mornaricu. Ovo je vreme za pešadiju- rekao je Dragan Vujičić.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević javio se uživo u program i rekao je da je na frontu sve bitno. Važna je upotreba novoformiranog puka koga čine operateri  dronova.

Foto: informer.rs

Dževad Galijašević

-Vidimo danas da je na harkovskom delu fronta da je Zelenski pokušao da dođe i podeli odlikovanja. Zbog vazdušnih udara konvoj je morao da se vrati ka Harkovu. Vidimo padove naselja koja su mnogo veća od sela. Kada se pogledaju svi delovi fronta, mi vidimo da se stvar kreće isključivo u jednom pravcu. Ukrajinska vojska se povlači, a ruska vojska napreduje. Možda je bitnija geopolitička pozornica od ove. Radi se na planu uticaja zapadnih zemalja u drugim državama. Rusija i na ovom frontu pomera stvari napred, a Zapad se i ovde povlači. Odmeravaju se snage novog sveta koji postaje snažan i nastupa javno. Taj novi svet ima svoje organizacije i saveze, pa i vojne saveze- rekao je Dževad Galijašević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21