• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2024

09:18

"Iskopavanje litijuma je potpuno bezbedno!" Rudarski inženjer raskrinkao laži opozicije o projektu "Jadar"! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

"Iskopavanje litijuma je potpuno bezbedno!" Rudarski inženjer raskrinkao laži opozicije o projektu "Jadar"! (VIDEO)

Podeli vest

Prof. dr Stjepan Mitrović rudarski inženjer je u Info jutru objasnio da je iskopavanje litijuma potpuno bezbedno i opovrgao laži opozicije.

Prof. dr Stjepan Mitrović rudarski inženjer ističe da je iskopavanje litijuma potpuno bezbedno.

- Iz Jadra može da se bezbedno iskopava litijum i ja se bavim već 10 godina time i ja sam rudarski inženjer i tvrdim da može da se bezbedno eksploatiše litijum bez uticaja za životnu sredinu. Imamo rudu od koje može Srbija dosta da zaradi, a rudnik nije površinski. Na površini iznad rudnika može na bezbedan način da se odvija život. Basen Kolubara je mnogo veći od Jadra, a on je čak i površinski - rekao je Mitrović. 

Foto: Pedja Milosavljević

Stjepan Mitrović

 

On dodaje i da ljudi nema potrebe da slušaju laži o trovanju i zagađenju, jer će biti preduzete sve mere da se zaštiti životna sredina.

- Ja nisam promoter niti političar, ali kompanija "Rio Tinto" je napravila studije o zaštiti životne sredine. Rekao sam svojim sugrađanima da nema potrebe da se boje i ne treba da budu razjedinjeni različitim mitinzima. Moramo da budemo svesni da ćemo zaštiti životnu sredinu. Narod je slušao neke laži o trovanju i zagađenju zemljišta i reke Drine, ali to uopšte nije tačno. Vrlo retko će se ispuštati voda u vodotokove, a i ako se pusti ona će biti prečišćena - zaključio je Mitrović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Raspomamljene froncle antisrpske opozicije okrenute ogoljenom nasilju! Srbija je stara rudarska zemlja, projekat Jadar bi je vinuo u status Švajcarske!
Politika

Raspomamljene froncle antisrpske opozicije okrenute ogoljenom nasilju! Srbija je stara rudarska zemlja, projekat Jadar bi je vinuo u status Švajcarske!

Lažni borci za ekologiju danima blokiraju ulice po gradovima širom Srbije zbog mogućeg rudarenja litijuma u našoj zemlji. Bez ikakvog dokaza da će to, ukoliko dođe do, kako kažu, "kopanja", biti štetno po ljude i životnu sredinu, nahuškali su narod da izađe na ulice, sve sa ciljem da sebi pribave neku političku korist i pojačaju pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću.

31.07.2024

07:59

sledeća vest

Vesti

Ovo pravilo se menja 1. septembra! Evo koje promene se spremaju, odnose se na porez!
Društvo

Ovo pravilo se menja 1. septembra! Evo koje promene se spremaju, odnose se na porez!

Nakon što je u 2023. godini naplaćeno 40 milijardi dinara PDV-a, u momentu najveće inflacije kada su cene i osnovice za PDV značajno povećane, šteta za državu je nesaglediva, mišljenje je struke. Ministarstvo finansija je predstavilo nove funkcionalnosti SEF-a, kao i planirane izmene propisa kojima će se stvoriti uslovi da od 1. septembra u SEF-u bude omogućeno evidentiranje prethodnog poreza.

31.07.2024

10:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21