• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2024

10:00

Strašno je što je neko spreman da svom narodu preti građanskim ratom! Bivša vlast isticala litijum kao razvojnu šansu, a sad promenila ploču! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Strašno je što je neko spreman da svom narodu preti građanskim ratom! Bivša vlast isticala litijum kao razvojnu šansu, a sad promenila ploču! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info jutra" bio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević. Govorio je o protestima protiv eksploatacije litijuma.

On naglašava da je dogovor sa Rio Tintom napravljen mnogo godina pre dolaska Aleksandra Vučića na vlast.

- Oni (bivša vlast) su isticali da je to velika razvojna šansa za Srbiju. Međutim, sad su promenili ploču. Opozicija je na svim izborima doživela debakl, a ovo vide kao priliku da se vrate na političku scenu. Svako od nas hoće da ima zdravu životnu sredinu i baš zato što je tema osetljiva zato i izaziva takvu reakciju građana. Moramo da pustimo struku da priča. Svi ovi lažni ekolozi se mahom nisu nikad bavili ovom temom. Naravno da iza ovoga stoje strane službe. Borba za litijum počinje upravo zato što Kina planira masovnu proizvodnju električnih automobila. Nije svima interes da Srbija bude bitan geopolitički faktor i hoće to da zaustave. Strašno je što su ljudi spremni, nakon svih tragedija koje smo proživeli, svom narodu da prete građanskim ratom - rekao je Nikodijević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Ja im i sad kažem da im je jedino rešenje da me ubiju!" Vučić o Skrozi: Hajku sam vršio tako što sam ćutao i slušao šta je rekla o meni!
Politika

"Ja im i sad kažem da im je jedino rešenje da me ubiju!" Vučić o Skrozi: Hajku sam vršio tako što sam ćutao i slušao šta je rekla o meni!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć javnosti iz Vile Mir, a tokom medijskog istupanja prokomentarisao je jezive pretnje novinarke Tamare Skroze, upućene upravo srpskom predsedniku, a u kojima je indirektno poručila da je u noći između 5. i 6. oktobra trebalo ubiti aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tada bio ministar informisanja.

02.08.2024

11:07

Priče o Beogradu: Ćumez pekarnice!
Društvo

Priče o Beogradu: Ćumez pekarnice!

"Po karakteru svome, Beograd je još daleko od industriskih gradova, gde, zbog odlaska na muža i žene, domaći, u kući mešeni i pečeni hlebac, zbog vremenske nemogućnosti da bude izrađen, u masi mora da bude zamenjen kupovnim hlebom. Pa ipak, potrošnja kupovnog hleba u Beogradu je daleko veća nego u drugim našim gradovima koji se u strukturi stanovništva ne razlikuju od Beograda"

02.08.2024

10:41

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21