• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2024

12:35

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je počeo da dopušta mogućnost mirovnih pregovora sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog verovatnog dolaska Donalda Trampa na vlast u Americi, piše Onet pozivajući se na poljskog politikologa Vitolda Sokalu. Ova saznanja i pitanje da li će do pregovora uskoro i doći komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši" i putem video-linka bivši protivterorista i dobrovoljac u ratu u Donbasu Radomir Počuča.

Ivanović naglašava da ni Evropska unija, ni Sjedinjene Američke Države, više nemaju nikakav uticaj na situaciju, već da sve zavisi od predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Ja mislim da je još veoma daleko od vrste pregovora gde će se Putin pojaviti u društvu Zelenskog. Zelenski je po prvi put govorio o tome da treba da prihvate da su izgubili deo teritorije. Od onih ekstremnih izjava da nikada neće pregovarati sa Putinom došlo se do toga da on počinje javno da govori o tome da treba da dođe do pregovora. Evidentno je da je Zelenski uveo čitav ukrajinski narod u propast i državu u nestajanje. Ono što Evropska unija radi više nema nikakav uticaj, a čak ni ono što Amerika radi nema. Sve što je bitno zavisi isključivo od Vladimira Putina - rekao je.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Radomir Počuča

Počuča je uveren da će jedini mogući pregovori biti oni pod ruskim uslovima, odnosno uslovom.

- Od početka specijalne vojne operacije, ono što je zapadni svet dozvolio sebi je gaženje sopstvenih principa o slobodi informisanja time što su zabranili ruske medije pod izgovorom da ih kontroliše Kremlj. Zelenski je izgubio mandat, on više nije predsednik Ukrajine. Njega drže zapadni sponzori koji žele da ga vide na čelu Ukrajine, zato što je, na njihovu sreću, vrlo poslušan. Ne verujem da će Putin biti na pregovorima. Zapad je pokazao svoje pravo lice kad je na primitivan način pokušao da eliminiše Fica, pa Trampa. Ako budu pregovori između Ukrajine i Rusije, verujem da će biti isključivo pod ruskim uslovima i mislim da će jedini uslov biti apsolutna kapitulacija ukrajinske vojske i demilitarizacija Ukrajine - navodi on.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)
Live TV

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba razgovarao je u sredu sa svojim kineskim kolegom Vang Jijem u Guangdžou, gradu na jugu Kine. Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekao je da su se Kuleba i Vang saglasili da su pregovori neophodni da bi se prekinuo rat Rusije i Ukrajine koji traje dve i po godine. Ovaj događaj komentarisao je ekspert za energetiku Dragan Škobalj tokom gostovanja u "Info jutru".

26.07.2024

12:37

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Milica poražena od Izraelke! Srpkinja ide u borbu za bronzu na OI!
Olimpijske igre

Milica poražena od Izraelke! Srpkinja ide u borbu za bronzu na OI!

Srpska džudistkinja Milica Žabić (30) poražena je od predstavnice iz Izralea Raz Herško (26), u kategoriji preko 78 kilograma. Ona će od 16 časova u repasažu pokušati da stigne do bronzane medalje sa dve pobede. Prva rivalka biće joj Japanka Sone Akira, a u slučaju da pobedi, za medalju će se boriti protiv bolje iz duela Larisa Cerić (Bosna i Hercegovina) - Kim Ha-jun (Južna Koreja).

02.08.2024

12:24

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija