• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2024

08:59

(VIDEO) Besmrtni Novak obrnuo igricu! Ministar Gajić: Srbija u samom vrhu u svetu po visini novčane nagrade za zlatnu medalju!

Zoran Sinko

Live TV

(VIDEO) Besmrtni Novak obrnuo igricu! Ministar Gajić: Srbija u samom vrhu u svetu po visini novčane nagrade za zlatnu medalju!

Podeli vest

U novom Info jutro o uspesima naših sportista i o budućim ulaganjima u srpski sport, govorili su gosti Dejan Vukojičić, teniski trener, Zoran Gajić, ministar sporta i Đorđe Kalanović, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Dejan Vukojičić, teniski trener, kaže da je Novak Đoković i bez medalje bio besmrtan u tenisu, a da je sa ovom medaljom "obrnuo igricu".

- Ne možete da utičete na negativne komentare i dobacivanja tokom meča, ali vi morate to da savladate i da imate psihološku snagu da to prebrodite. Novak Đoković je i bez medalje bio besmrtan, a sa ovom medaljom je "obrnuo igricu". Niko nije očekivao da će neko ovako uraditi nešto kao Novak - kazao je Vukojičić.

Zoran Gajić, ministar sporta, ističe da je Novak Đoković najbolji sportista u istoriji, ali i da je sposoban da savlada i negativnu energiju koja dolazi od publike na tribinama.

- Javnost i svi mi pratimo Olimpijske igre, Novak je osvojio sve što je mogao da osvoji i sigurno da je najbolji sportista u istoriji. Cela nacija je doživela da Novak Đoković osvaja zlatnu medalju za Srbiju. Ta negativna energija koja se oseća na tribinama, je glavni utisak koji ostaje. Dobio sam i ja zvižduke, ali to je kolektivni sport, a on dobija zvižduke, a bavi se individualnim sportom. Novak od pratkično mržnje pravi pozitivu - rekao je Gajić.

Foto: Pedja Milosavljević

Zoran Gajić

 

Prema rečima ministra agrade za sportiste su jako bitne, jer je to poštovanje države prema sportistima, a Srbija je pri samom vrhu u visini nagrada za olimpijce.

- Trening je ključ uspeha do cilja. Stoni tenis, tenis i odbojka su specifični, jer se svaka greška naplaćuje, a kada igrate fudbal ili košarku uvek možete dati više koševa ili golova. Novak je napravio veliki rizik, ali je uspeo da ostvari zacrtani cilj. Nagrade za sportiste su jako bitne, jer je to poštovanje države prema sportistima. Mi smo pri samom vrhu u visini nagrada za olimpijce - objasnio je Gajić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Pale cene svinjskog mesa! Pre 3 meseca na pijacama se plaćalo gotovo duplo više - Ovo je detaljan cenovnik
Društvo

Pale cene svinjskog mesa! Pre 3 meseca na pijacama se plaćalo gotovo duplo više - Ovo je detaljan cenovnik

Cena prasadi na stočnim pijacama u Srbiji dvostruko je niža nego u vreme uskršnjih praznika. Tako se ovih nedelja kilogram žive stoke pazari za 350 do 400 dinara, dok je s proleća ona dostizala i 1.000. Tada se prase težine 10-12 kilograma nije moglo kupiti jeftinije od hiljadarke po kilogramu, dok teža, od 20 do 25 kilograma, su cenili između 700 i 800 dinara.

06.08.2024

10:44

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija