• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2024

09:31

(VIDEO) Zapad daje odrešene ruke Kurtiju da izazove oružani sukob! Ministar Starović: Provocira tuču kao razmaženo dete, jer zna da ga stariji brat čuva!

Tanja Andric

Live TV

(VIDEO) Zapad daje odrešene ruke Kurtiju da izazove oružani sukob! Ministar Starović: Provocira tuču kao razmaženo dete, jer zna da ga stariji brat čuva!

Podeli vest

Petorica Srba uhapšena su zbog navodnih ratnih zločina, a Kurti nastavlja svoje terorističko delovanje protiv našeg naroda na Kosovu i Metohiji. O ovoj temi govorili su gosti Info jutra Nemanja Starović, ministar za zapošljavanje i Ibro Ibrahimović iz SPS.

Ibro Ibrahimović iz SPS, kaže da Kurti vodi politiku progona Srba sa KiM i da mu je želja da postane novi Zelenski.

- Kurti nastavlja politiku progona i etničkog čišćenja Srba sa prostora Kosova i Metohije. Na sve to, međunarodna zajednica ćuti na njegov teror. Prećutno dozvoljavaju sve što on rad, a mi smo uspevali da izbegnemo novi konflikt. Kurti ima želju da postane novi Zelenski. Kurti nas neprestano dovodi na ivicu eskalacije sukoba. Opozicija vrši veliki pritisak na Kurtija - objasnio je Ibrahimović.

Foto: Pedja Milosavljević

Ibro Ibrahimović

 

Nemanja Starović, ministar rad i za zapošljavanje ističe da međunarodna zajednica daje samo verbalne osude Aljbinu Kurtiju, kao i da postoji  trend militarizacije severa KiM.

- Postupci Kurtija nailaze samo na verbalnu osudu SAD i Evropske unije, ali dokle god je to samo verbalna osuda to je prećutno odobravanje nasilja. Kurti je napravio takve mere da ugrožava na sve načine srpsku zajednicu u kontinuitetu. Imamo trend militarizacije severa KiM. Imamo zabranu prometa dinara i srpske robe - rekao je ministar.

Foto: Pedja Milosavljević

Nemanja Starović

 

Ministar dodaje i da Kurti želi da isprovocira zvanični Beograd i da započne novi ratni sukob i da uvuče Srbiju u rat sa NATO paktom. 

- Vrhunac licemerja je obaveštenje Evropske unije i tzv. ambasade SAD u Prištini, bolje da nam kažu da su Kurtiju dali odrešene ruke. Kurti želi da isprovocira zvanični Beograd i zapali vatru na Balkanu i da započne novi ratni sukob. Provocira tuču kao razmaženo dete, jer zna da ga stariji brat čuva. Kurti žele da uvuče Srbiju u sukob sa NATO paktom. Kurtiju se žuri, jer se događaju krupne promene u svetu, njegove namere su jasne ne smemo upasti u zamku - kazao je Starović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja
Društvo

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja

Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija raspisala je dva konkursa u vrednosti od 48 miliona dinara, za dodelu bespovratnih sredstava u školskoj 2024/2025. godini, od kojih se jedan odnosi na učenike koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja, a drugi na poslodavce za subvencionisanje dela naknade za učenje kroz rad učenicima koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja.

06.08.2024

11:36

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!
Politika

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!

Nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, čovek koji je održao sramni nastup na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, zakazao je za 15. novembar koncert u Beogradu u Sava Centru. On je time pokazao da je imun na srpske žrtve i srpsku patnju, ali ne i na srpske pare. Organizatori su koncert nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede".

06.08.2024

11:14

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija