• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2024

20:00

NATO ne zanima ginu li Rusi ili Ukrajinci, bitno im je samo da produže rat! Pitanje je na šta će zemlja ličiti kad se rat okonča! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

NATO ne zanima ginu li Rusi ili Ukrajinci, bitno im je samo da produže rat! Pitanje je na šta će zemlja ličiti kad se rat okonča! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Otvorenog studija" televizije Informer bili su penzionisani policijski general Goran Radosavljević Guri i bivši pukovnik Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan. Oni su komentarisali trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu.

Radosavljević naglašava da ne postoje nikakve šanse da Rusija izgubi u ovom ratu.

- U Ukrajini će sigurno doći do razbuktavanja jer u tom ratu neko mora da pobedi. Ne može nerešeno da se završi, a pobediće Rusija, jednog dana. To je rat između nje i Zapada. Da nije njega, Ukrajina bi odavno kapitulirala. Taj rat se produžava, a, nažalost, gine ukrajinski narod i razara se jedna lepa država. Rusija na bojnom polju ne može da bude poražena. Može samo da dođe do produžetka rata zbog tih plaćenika. Siguran sam da će Rusija uspeti da nađe mogućnosti. Rusi će sigurno do kraja štiti teritorije gde većinski živi njihovo stanovništvo. Neće to nikad predati. Nažalost gine narod, žene, deca, ostaje mnogo invalida. Ne znam na šta će ličiti Ukrajina jednog dana kad se rat završi. Rat je, svuda u svetu, najveći biznis - kaže Guri.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ljuban Karan

Karan poručuje da nastavak rata samo produžuje uzaludno stradanje ukrajinskih vojnika u sukobu koji ne mogu da dobiju.

- Ruska vojska je nekoliko puta napravila ozbiljne ratne varke da bi na neki način zbunila i pomerala ukrajinsku. Fingirali su grupiranje snaga gde su oni (Ukrajinci) shvatili to kao pripremu za napad na Kijev ili Harkov. Rusi su iskoristili to što su Ukrajinci slabili front i vršili napad. Takvu jednu varku su, verovatno po NATO instrukcijama, pokušali da naprave i Ukrajinci. Rusi, međutim, nisu naseli i nisu pomerali jedinice sa linije fronta. Nisu pomerili snage ni kad su Ukrajinci upali na njihovu teritoriju. Napravili su pauzu i sad polako rešavaju taj problem bez slabljenja linije fronta. Čak i napreduju na liniji fronta. Ovo je vojno-propaganda akcija, ta kurska operacija. Taj prodor će biti anuliran, brže ili sporije. Ukrajina je ovom operacijom dobila to da je popravila moral vlastite vojske i veštački postigla to da Ukrajinci i dalje mogu da se bore u ovom besmislenom ratu koji ne mogu da dobiju. NATO-u je svejedno da li ginu Rusi ili Ukrajinci, samo im je bitno da produže to - istakao je Karan.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca
Dom i porodica

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca

Svet je stao i suze su pošle kada je poslednjeg dana avgusta 1997. godine objavljeno da je najvoljenija princeza svih vremena Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Mnoge polemike su se tada otvorile, počev od njenog ljubavnog života, odnosa sa kraljevskom porodicom do testamenta koji je ostavila iza sebe i naslednika.

22.08.2024

16:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija