• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2024

16:00

Demokratiju ne treba shvatati kao anarhiju! Politički program opozicije se zasniva na nasilju!

Tanja Andric

Live TV

Demokratiju ne treba shvatati kao anarhiju! Politički program opozicije se zasniva na nasilju!

Podeli vest

Gosti "Info dana" bili su novinar Aleksandar Gajić i analitičar Mihailo Janjić. Oni su analizirali najnovije pozive opozicije na nemire na ulicama.

Gajović navodi da mitinge smatra legitimnim iskazivanjem nezadovoljstva, ali da su blokade nedopustive.

- Oni su ušli u veštičje kolo iz kog nema izlaza za njih jer su njihove ambicije tolike da misle i smatraju da mogu da urade isto ono što i ova vlast, a ne mogu. Nemaju taj kapacitet, viziju, ideju, plan i program. Oni imaju samo lične ambicije da dođu na vlast, ako mogu, preko reda, a zna se kako se dolazi na vlast. Dolazi se korak po korak. Mislim da je ovo što se događa, što se ponovo poziva na neki nemir, su sve potpune besmilice. Ne volim blokade i to maltretiranje građana. Postoji drugi način da se vodi borba, kao što je bio onaj miting kod Terazija. Ono što se desilo nakon njega je uništilo sve ono dobro što smo imali prilike da vidimo, a i čujemo. Blokiranjem Gazele i železničke stanice su upropastili sve. Lično smatram da je na taj način opozicija sebi pucala u nogu. Takvi postupci ne mogu da urade ništa da bi narod bio na njihovoj strani. Nemojmo demokratiju shvatati kao anarhiju, a to znači da možemo da razbijamo i rušimo - kaže novinar.

Foto: Tanja Andric

Mihailo Janjić

Janjić ističe da se politički program opozicije zasniva na nasilju.

- Protesti, iskazivanje nezadovoljstva, mitinzi i demonstracije su nešto što predstavlja jedan vid demokratske borbe, ali nažalost ovo nije to. Ovo jeste nešto što je poziv na građanski rat i nešto što je samo u cilju destabilizacije naše države. Konstruktivna kritika nedostaje u ovom društvu. Opozicija ima politički program koji se zasniva na nasilju. Njihovo divljanje u Skupštini i divljanje u medijima se prenelo na ulice. Plašim se da će doći do još dubljih podela u društvu ako ne bude nekih promena - rekao je Janjić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija