• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.08.2024

16:03

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Podeli vest

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

Analitičar prof. dr Stevica Deđanski rekao je da je sve što Tramp govori istina, ali da ipak jeste sve deo političke kampanje.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Stevica Deđanski

-Ja ne bih nikada glasao za Trampa, osim ako mi druga opcija nisu Demokrate. Ovo što je on rekao je zabrinjavajuće. Od zemlje koja je bila simbol demokratije, dobili smo najekstremniju komunističku zemlju. Ko god izađe van onoga što piše CNN postao je neprijatelj. Nije cela Amerika takva, ali jesu oni koji je predstavljaju. Jedna zemlja koja je trebala da bude branilac svih tih vrednosti, ona je to izokrenula u anomaliju svega toga. Bajden je jedini predsednik u istoriji koji se niije kandidovao na izborima. On je napravio osvetu Demokratama i podmetnuo im Kamalu Haris koja nema nikakve šanse da pobedi. Ja nisam čuo da je ona bilo šta rekla ako nije čitala. Napali su Maska zato što je dao da neko ima intervju na Tviteru. I to kome? Bivšem predsedniku i predsedničkom kandidatu. On je rekao da je zvao i Kamalu Haris, ali ona neće da dođe. Pobeda Donalda Trampa znači mogućnost da će se izbeći Treći svetski rat. Jedna domina je dovoljna. Navijam da ne dođe do toga. Donald Tramp može da izgubi samo ako ga ubiju. Ne postoji mogućnost da on izgubi. Posle pokušaja atentata ne postoji mogućnost da izgubi. Ono što je pozitivno je to što je Blinken već devet puta bio na Bliskom istoku. To znači da Amerika ne želi prelivanje. To je pozitivna stvar. Ovaj rat je pokazao veliku slabost Izraela. Oni devet meseci ne mogu da pobede 20.000 hamasovaca na relativno malom prostoru- rekao je Stevica Deđanski.

Politikolog Vladimir Kljajić rekao je da treba sve posmatrati u kontekstu kampanje za predsedničke izbore.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladimir Kljajić

-Činjenica je da je Tramp imao mnogo više uspeha na Bliskom istoku. Uspostavljanje normalizacije odnosa podrazumeva i ekonomsku saradnju. To smanjuje mogućnost za izbijanje sukoba. Dosta civila u borbi protiv terorizma strada. Imamo jedan ruiniran region i treba da se krene sa ponovnom njegovom izgradnjom. Videćemo da li će akcija Irana izostati ili će on biti proaktivan. Ne treba zaboraviti Trampov oštri pristup prema Iranu. Izrael je država koja je sposobna da se brani. Mi kad gledamo istorijski, Izrael je zemlja za poštovanje. Oni su od samog početka morali da se bore. Sve okolne države su pravile koaliciju protiv Izraela. Ipak su uspeli da tokom svih tih borbi prošire teritoriju. Pojas Gaze biće pod upravom Izraela. Ovaj rat toliko dugo traje jer Hamas ratuje vrlo perfidno. Kada uđete u grad vi ne znate ko je Hamas a ko nije. Ako vi date detetu bombu i napravite od njega bombaša samoubicu, da li je to dete legitimna meta? To je izuzetno komplikovan region. Pravila su se različita partnerstva. Zbog toga taj region pravi toliko problema svima. Ne mogu da se dogovore šta je ideja i kako region treba da izgleda. Imamo i države u Evropi koje nedvosmisleno podržavaju Izrael- rekao je Kljajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nišlija prijavio komšinicu jer je pekla parike u dvorištu! Išla je čak i u policiju da da izjavu, a evo šta joj je inspektor rekao (FOTO)
Društvo

Nišlija prijavio komšinicu jer je pekla parike u dvorištu! Išla je čak i u policiju da da izjavu, a evo šta joj je inspektor rekao (FOTO)

Komšijske svađe česta su pojava u stambenim zgradama i kućama, od ostavljanja poruka upozorenja, pa sve do ozbiljnijih obračuna prilikom kojih reaguje i policija. Ipak, ono što je jedna Nišlijka podelila na društvenim mrežama još niko nije čuo - komšija ju je prijavio komunalnoj policiji jer je pekla paprike u dvorištu!

26.08.2024

16:28

Porodila se žena zbog koje je noćas nastala drama na granici! Tetka porodilje otkriva kako su mama i beba
Društvo

Porodila se žena zbog koje je noćas nastala drama na granici! Tetka porodilje otkriva kako su mama i beba

"Brate molim te je l' možeš da se pomeriš, žena mi se porađa"! Ovim rečima je sinoć nepoznati muškarac na graničnom prelazu Šepak molio da ga propuste, a putnici zaglavljeni u kolonama nisu ni slutili da će prisustvovati ovakvoj sceni. Brzom reakcijom policije čovek je uspeo da preveze ženu do bolnice u Loznici, gde se ona i porodila i donela na svet zdravo i lepo dete. Ove lepe vesti je potvrdila novopečena tetka.

26.08.2024

16:12

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!
Crvena zvezda

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!

Činjenica da je Vladan Milojević iz svih prethodnih 12 dvomeča evropskih kvalifikacija izašao kao pobednik daje ogromnu sigurnost i samopouzdanje crveno-belima pred revanš pej-ofa za Ligu šampiona sa Bode Glimtom, kaže Mirko Bunjevčević (46) u razgovoru za Informer! S druge strane, bivši napadač Predrag Sikimić (41) smatra da je od same tradicije važnije da trener promeni tim u odnosu na prethodni duel sa Norvežanima.

26.08.2024

17:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija