• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2024

09:47

Pucaće "Rafali": Makron 29. i 30. avgusta sa Vučićem o Kosovu i Metohiji, ali i isporuci borbenih aviona! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Pucaće "Rafali": Makron 29. i 30. avgusta sa Vučićem o Kosovu i Metohiji, ali i isporuci borbenih aviona! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji 29. i 30. avgusta. O tome šta donosi ovaj susret dva lidera, govorio je u Info jutru Mihailo Janjić, Centar za nacionalnu politiku.

Mihajo Janjić, Centar za nacionalnu politiku, ističe da je odnos Srbije i Francuske odličan, ali i da će tokom susreta dva predsednika tema biti i KiM.

- Najbitnija pitanja biće raspravljana u susretu predsednika Vučića i predsednika Makrona, a među bitnim temama biće i tema Kosova i Metohije. Odnos između Srbije i Francuske je uvek bio dobar, kad god pogledamo kroz istoriju. Francuska ima ogroman uticaj u svetu i Evropi. Ključne teme su KiM, Evropska unija i ekonomske teme, ali i veštačka inteligencija - rekao je Janjić.

Foto: Tanja Andric

Mihajlo Janjić

 

On dodaje i da Francuska pruža podršku Srbiji, a da će to i pokazati isporukom aviona marke "Rafal".

- Predsednik razmišlja o budućnosti naše zemlje i zato vodi ovakvu politiku. Srbija se nalazi u teškom mometu po pitanju Kosova i Metohije, a znamo da nam je Francuska pomogla za odlaganje prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Podrška zemlje koja se nameće kao lider u Evropi, je veoma bitna. Predsednik Makron će posetiti i Maticu Srpsku koja je jedna od najbitnijih institutcija za naš narod. Jako bitna tema biće i avioni marke "Rafal" koji će biti isporučeni Srbiji - kazao je Janjić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Istina o projektu Jadar! Oštro reagovalo Ministarstvo: Ovo su jedini tačni podaci!
Politika

Istina o projektu Jadar! Oštro reagovalo Ministarstvo: Ovo su jedini tačni podaci!

Povodom izjave predsednika Upravnog odbora Centra za evropsku politiku Srđana Majstorovića, u kojoj je navedeno da je područje na kojem se planira projekat Jadar poznato po voćarstvu i da obezbeđuje trećinu vode za piće u Srbiji, oglasilo se Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u želji da javnosti pruži tačne informacije na osnovu relevantnih zvaničnih podataka, a pre svega iz Strategije upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije do 2034. godine.

27.08.2024

11:47

Povampireni žuti lopovi ponovo željni narodnog novca! Mesarović: Vučić vodi odgovornu, stabilnu i razvojnu politiku! Celog sebe je stavio u službu naroda!
Politika

Povampireni žuti lopovi ponovo željni narodnog novca! Mesarović: Vučić vodi odgovornu, stabilnu i razvojnu politiku! Celog sebe je stavio u službu naroda!

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Adrijana Mesarović istakla je na svom Instagram profilu da će za poslednjih 12 godina Srbija biti upamćena kao najbrže rastuća ekonomija, kao investicioni lider u ovom delu Evrope, i da je to razlika između "povampirenih žutih lopova ponovo željnih narodnog novca, i odgovorne, stabilne i razvojne politike našeg predsednika Aleksandra Vučića".

27.08.2024

11:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija