• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2024

20:06

Kurti će izazvati ozbiljan incident na Kosmetu uoči američkih izbora! Lažni premijer na sve načine pokušava da isprovocira reakciju Srbije!

Miloš Rafailović

Live TV

Kurti će izazvati ozbiljan incident na Kosmetu uoči američkih izbora! Lažni premijer na sve načine pokušava da isprovocira reakciju Srbije!

Podeli vest

Teroristi premijera takozvane države Kosovo Aljbina Kurtija upali su, naoružani do zuba, u srpske institucije širom severa Kosmeta. Ovu provokaciju za Informer su komentarisali stručnjak za bezbednost Ivan Miletić i karijerni diplomata Zoran Milivojević.

Miletić konstatuje da će Kurti napraviti ozbiljan incident pred izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Kurti ima neke probleme. On je čovek koji se ponaša kao neko u opoziciji. Vrlo problematičan tip, klasičan ekstremista. On se ponaša kao i svi ekstremisti, budeći taj albanski ekstremizam na Kosovu. Taj ekstremizam će eskalirati u sukob zbog njegovog ponašanja. Uveren sam da će uoči američkih izbora on izazvati jedan veoma ozbiljan bezbedonosni incident na Kosovu. Na jugu Kosova i Metohije postoje vrlo aktivne mreže Islamske države  koje su puštene da se razvijaju, obučavaju i imaju kampove, kao i da plasiraju pretnju za zapadne evropske zemlje. To zapadne sile znaju. Ako oni puste da se ovaj ekstremizam širi na ovakav način, to će biti jedan problem koji će eskalirati u jedan vrlo ozbiljan sukob. Vrlo je jasno da tu nikakav srpski faktor ne postoji. On želi da nas isprovocira svojim ponašanjem - rekao je.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Zoran Milivojević

Milivojević poručuje da Kurti nastavlja sa provociranjem jer je isfrustriran činjenicom da više nije u centru pažnje zapadnih sila.

- Motiv je da nastavi da pravi probleme i provocira. Moglo bi se povezati kao jedan izraz očaja i nezadovoljstva. Očigledno je da je Kurti u drugom planu kad je reč o velikim zapadnim silama i on prosto nastavlja s provokacijama. Možda na taj način izražava svoje nezadovoljstvo. Na ovaj način hoće ponovo da skrene pažnju na sebe. Sigurno će se ovo ponavljati do američkih izbora. Kad smo razgovarali o Islamskoj državi, najveći broj sledbenika je otišao s Kosova i Metohije u odnosu na broj stanovnika. Ovi na zapadu moraju malo da se uzmu u pamet i vode računa. Naročito Sjedinjene Države, pre svega - naglašava diplomata.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Škobalj

Emisiji se naknadno pridružio stručnjak za energetiku dr Dragan Škobalj.

- Ovo je jedna velika igra. Oni su potpuno izgubili razum. Misle da su svemoćni i da mogu da rade šta hoće. Mi moramo da budemo pametni i strpljivi da vratimo problem Kosova u Ujedinjene nacije. Tamo imamo prjiatelje koji su moćni, Kinu i Rusiju. Vrlo je važno što je Srbija potpisala strateški sporazum sa Kinom. Mi moramo biti mudri da ne nasednemo. Vidimo da hoće da rasture Srbiju i iznutra, da izazovu građanske sukobe - naveo je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Lončar osudio ćutanje međunarodne zajednice! Kurtijev teror nad Srbima nevidljiv za svetske zvaničnike
Politika

Ministar Lončar osudio ćutanje međunarodne zajednice! Kurtijev teror nad Srbima nevidljiv za svetske zvaničnike

Da li je moguće da svetski zvaničnici, a pre svih oni iz EU, tako glasno ćute i okreću glavu pred terorom Kurtija nad Srbima na KiM i upadom njegovih 'specijalaca' u krug bolnice u Kosovskoj Mitrovici, prva je reakcija ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibora Lončara na najnoviji incident na KiM kada su pripadnici 'kosovske policije' upali u KBC Kosovska Mitrovica.

30.08.2024

21:40

Na KiM još jedna u nizu teška i neizvesna noć! Vujičić: Da li je današnje divljaštvo još jedno "da" Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice?
Politika

Na KiM još jedna u nizu teška i neizvesna noć! Vujičić: Da li je današnje divljaštvo još jedno "da" Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice?

Oružje na gotovs Kurtijevih specijalaca, do zuba naoružaniih sa blindiranim vozilima, i upad u četiri Privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu biroa Kancelarije za Kosovo I Metohiju u kojoj se nalaze prostorije Pio Fonda, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centar za socijalni rad, poruka su da je Aljbin Kurti jasan u nameri da se neće smiriti dok poslednjeg Srbina ne protera.

30.08.2024

21:09

Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina
Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Miodraga Ž. (44), Nikole A. (37) i još jednog lica za kojim se traga, zbog sumnje da su, kao grupa, neovlašćeno radi prodaje u izjamljenim stanovima držali 224,52 grama opojne droge kokain i 428,92 grama opojne droge kanabis, kao i veliku količinu novca – više od 1.5 miliona dinara, 42.500 evra i drugih deviza.

30.08.2024

15:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija