• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2024

13:05

KRIK ukrao podatke državnih funkcionera?! Kašanski: Nadležni organi moraju da reaguju na ovo! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

KRIK ukrao podatke državnih funkcionera?! Kašanski: Nadležni organi moraju da reaguju na ovo! (VIDEO)

Podeli vest

Borko Kašanski, urednik Srpskog Telegrafa, govorio je o tome kako je moguće da je novinska agencija KRIK došla u posed matičnih brojeva državnih funkcionera.

Borko Kašanski, urednik Srpskog Telegrafa, ističe da je novinska agencija KRIK nelegalno došla u posed matičnih brojeva najviših državnih funkcionera.

- Na adrese nekoliko državnih funkcionera, stigli su pisani zahtevi KRIK-a, gde se traži da se otkriju podaci njihovih članova porodice. Neki podaci koji se traže i mogu da se uvrste u istraživačko novinarstvo, ali uz te zahteve su došli i priloženi JMBG brojevi, što je čudno jer su ti brojevi zakonom zaštićeni. Postavlja se pitanje da li im je to neko dao iz policije ili neke druge institucije. Poslali smo uredno pitanja KRIK-u, a dobili smo odgovor da je to istraživačko novinarstvo. Poenta je pitanje gde su nabavili matične brojeve ljudi - rekao je Kašanski.

Foto: Zoran Sinko

Borko Kašanski

 

On dodaje i da nadležni organi moraju da reaguju na ono što je KRIK učinio.

- Očekujem od nadležnih državnih organa da se pozabave ovim i da dovedu ljude iz KRIK-a na informativni razgovor. Možda nije samo u pitanju bio Dojčinović, već neko drugi iz KRIK-a, ali svakako morala bi da se pokrena istraga o tome. Imaju podatke koje i neka bezbednosna agencija ne može baš tako lako da prikupi - kazao je Kašanski.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija