• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2024

13:19

Mediji iz regiona kipte od besa zbog nabavke "rafala"! Starović: Srbija je osigurala svoje nebo narednih 40 godina! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Mediji iz regiona kipte od besa zbog nabavke "rafala"! Starović: Srbija je osigurala svoje nebo narednih 40 godina! (VIDEO)

Podeli vest

Nemanja Starović, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, govorio je u Info jutru o nabavci aviona marke "rafal", ali i o napadima koji dolaze iz regiona zbog tog sporazuma koji je Srbija potpisala sa Francuskom.

Nemanja Starović, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, kaže da region kritikuje nabavku aviona marke "rafal", ali i pojedini mediji iz Srbije.

- Kada vidim sa koliko energije se u regionu kritikuje sporazum o nabavci "rafala", onda znam da je to dobra odluka. Dobijamo čitavu eskadrilu najboljih multifunkcionalnih aviona i u svojoj generaciji su najbolji na svetu. Za svega četiri godine stižu nam prvi avioni, 2028. godine, a to je dobro jer nam stižu i pre isteka radne sposobnosti MIG-ova. Ne čudi me napad iz regiona, ali me čude napadi iz sopstvene zemlje koji teraju vodu na istu vodenicu - rekao je ministar Starović.

Foto: Zoran Sinko

Nemanja Starović

 

Prema rečima ministra Srbija je osigurala nebo za narednih 40 godina i ističe da je najbitnija vojna neutralnost.

- Pre 12 godina imali smo samo jedan funkcionalni avion, a sada imamo sposobne MIG-ove, a uskoro ćemo dobiti i Rafale. Naši piloti i vazduhoplovci su srećni jer će imati odlične avione. Osigurali smo naše nebo za narednih 40 godina. Najlakše je staviti se ispod kišobrana neke velike sile, ali nekad može da dođe do ukrštanja interesa, zato je najbitnija vojna neutralnost - kazao je Starović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJA JE BEZBEDNOSNO-EKONOMSKI ZAMAJAC BALKANA! Bjegović za Informer: U regionu postaju svesni vojnog prosperiteta naše zemlje!
Politika

SRBIJA JE BEZBEDNOSNO-EKONOMSKI ZAMAJAC BALKANA! Bjegović za Informer: U regionu postaju svesni vojnog prosperiteta naše zemlje!

Savetnik predsednika Vlade za nacionlanu bezbednost prof. dr Miroslav Bjegović prokomentarisao je srpsku kupovinu 12 potpuno novih "rafala" od Francuske rekavši da je prijateljska Francuska ovim putem pokazala da ima višestruko političko i bezbednosno povorenje prema našoj zemlji i istakao da region postaje svetsan ekonomskog i vojnog prosperiteta Srbije.

30.08.2024

22:31

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija