• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2024

20:00

Ukrajina postaje crna rupa bez dna! Jedina sudbina Kijeva je da bude tampon zona između Istoka i Zapada! (VIDEO)

Tanja Andrić

Live TV

Ukrajina postaje crna rupa bez dna! Jedina sudbina Kijeva je da bude tampon zona između Istoka i Zapada! (VIDEO)

Podeli vest

Devastiranost ukrajinskih snaga Ukrajine na polju morala i ljudstva kao i potencijalno parčanje zemlje nakon rata, komentarisali su gosti Otvorenog studija, novinar Dragan Vujičić i dr Dragan Petrović sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Novinar Dragan Vujičić istakao je da se Mađarska suočava sa pretnjama zato što ne želi da učestvuje u ukrajinskom "prosjačenju" na direktnu štetu svojih građana.

- Radi se o sudaru svetla i mraka na frontu koji se odvija pred našim očima. Evropa je sada umislila Ukrajinu, Mađarska se suočava sa jezivim pretnjama zato što ne želi da učestvuje u prosjačenju Ukrajine na štetu svojih građana. Ovo je čista sociopatija Zelenskog koji je sopstveni narod i infrastrukturu gurnuo u sunovrat sve u ime protiv borbe protiv Rusije i to je sada jedna crna rupa čija je jedina subina da bude neka potencijalna tampon zona - rekao je Vujičić.

Foto: Tanja Andric

 

Dr Dragan Petrović sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu naveo je da Indija predstavlja državu koja uprkos tome što je u BRIKS-u pokušava da balansira situaciju u Ukrajini i održi tople odnose sa SAD.

- Ukrajinska strana je udarila u slabije branjen prostor misleći da će imati veće benefite i time su dobili veliku medijsku pompu kojom su poreskim obveznicama i članicama NATO zamazali oči da treba da doniraju Ukrajini, jer oni mogu da nastave da se brane. Rusija je time dobila unutrašnju koheziju jer joj je teritorija napadnuta, a zemlje BRIKS-a su iz sopstvenih interesa računale da će ona postići neki kompromis. Indija ima vezu sa SAD za razliku od Kine i Rusije iako je u obriku BRIKS-a zbog svoje složen interese. Zato Nju Delhi hoće da nađe rešenje da Ukrajina opstane. Pripajanje jugoistoka Ukrajine je neminovan ali nije moguće prognozirati rok. Jedina konstanta je da Rusija neće izgubiti sukob. Ukrajina nije izvršila totalnu mobilizaciju, ali joj malo fali što Rusija to nije uradila i koristi deo profesionalne vojske i tehnički se bori jednom rukom - rekao je Petrović.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija