• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2024

13:58

Kurti želi rat u Srbiji: Zapad preko šiptarskog teroriste provocira novo žarište na KiM!

Informer

Live TV

Kurti želi rat u Srbiji: Zapad preko šiptarskog teroriste provocira novo žarište na KiM!

Podeli vest

Andrijana Arnautović, SRS, Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant, Radovan Arežina član GO SNS i Marko Matić iz Centra za odgovorne medije, bili su gosti novog Info dana i oni su komentarisali divljanje samoproklamovanog premijera Aljbina Kurtija na KiM i sve veći teror usmeren prema Srbima.

Andrijana Arnautović, SRS, navodi da rešenje pitanja Kosova i Metohije leži u podršci prijateljskih zemalja Srbiji.

- Kurtija jedino mogu da zaustave zemlje Kvinte, ali one to ne čine. Kosovo i Metohija su najveće nacionalno pitanje. Moramo da imamo podršku prijateljskih zemalja, da bi mogli da rešimo to pitanje. Podršku smo imali uvek od Ruske Federacije i po pitanju KiM i po pitanju Republike Srpske. Naš narod strahovito strada, mi moramo da tražimo zaštitu ali i otpriznavanje - rekla je Arnautović.

Foto: Zoran Sinko

Andrijana Arnautović

 

Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant, kaže da je od 1999. godine nastavljena radikalizacija prema Srbima na KiM pod Kurtijevom takozvanom vladom.

- Dokle god postoje Srbi na KiM, nije izvršeno etničko čišćenje. Otkako je Kurti preuzeo vlast, prisutna je radikalizacija odnosa i ambijent za Srbe da sami napuste Kosovo i Metohiju. Drugi veliki problem se što deo međunarodne zajednice odnosi prema Prištini kao prema razmaženom detetu. Oni su se nadali da će posle 1999. godine sve ostati kao jedan incident, ali to se nastavilo u sukobe u drugom obliku. Zemlje Kvinte mogu da pacifikuju političke elite u Prištini, ali to ne čine - istakao je Dobrosavljević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vladimir Dobrosavljević

 

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije, govori o tome da Kurti želi na na svaki način da ukloni Srbe sa KiM, ali i da uvuče Srbiju u rat sa NATO paktom.

- Kurti pokušava uz neku masku zakonitosti obezglavi srpski narod na KiM. On zna da ako kriminalizuje predstavnike Srpske liste, on će da obezglavi Srbe. Kurti smatra da ako nema Srba na KiM, Srbija će izgubiti volju za svoj teritorijalni integritet. Njegove namere su jasne, ali i suprostavljeni interesi, kao što su etničko čišćenje i uvlačenje u rat sa NATO paktom. Naša država je pod velikim pritiskom, vezane su nam ruke, ako vojno intervenišemo, NATO će reagovati. Naše prijateljstvo sa Rusijom i Kinom je neupitno - kazao je Matić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Marko Matić

 

Radovan Arežina član GO SNS, ističe da među zemljama Kvinte ima onih koje daju Kurtiju odrešene ruke da malo pojača pritisak na Srbe. 

- Geopolitički trenutak gde se deli ceo svet. Među zemljama Kvinte ima onih koji namignu Kurtiju da malo pojača pritisak na Srbe. Ovde mi moramo da nalazimo moduse ispod žita da pomognemo srpski narod. Blokada na administrativnim linijama je dobra poruka, Kosovo preko Srbije idu u svet. Mi nismo nikada pravili nikome problem, a ovo je poruka da mora neko da reaguje - rekao je Arežina.

Foto: Pedja Milosavljević

Radovan Arežina

 

Naš sagovornik dodaje i da Zapad želi da napravi još jedno žarište na KiM.

- Neko od tog nekolektivnog Zapada ima ideju da upali još jedno žarište pored Izraela i Ukrajine. Srbija je sada u ćošku, a znate da čovek kada je u ćošku mora da se bori. Mi ne želimo borbu, želimo razvitak, pa mi smo promoteri Otvorenog Balkana - zaključio je Arežina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija