• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2024

09:13

Ratko Mladić i Radovan Karadžić idu u udžbenike! Deca će učiti o herojima Republike Srpske i srpskog naroda!

Peđa Milosavljević

Live TV

Ratko Mladić i Radovan Karadžić idu u udžbenike! Deca će učiti o herojima Republike Srpske i srpskog naroda!

Podeli vest

Ministarstvo prosvete Republike Srpske je reklo da Ratko Mladić i Radovan Karadžić ne mogu biti izostavljeni iz udžbenika istorije. O tome su u Info jutru govorili prof. dr Ilija Kajtez, pukovnik u penziji i istoričar Aleksandar Raković.

Prof. dr Ilija Kajtez, pukovnik u penziji ističe da nije bilo Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ne bi bilo ni Republike Srpske i da iz tog razloga moraju da budu u udžbenicima u školama

- Žele da dovedu Srbiju u položaj da se događaji u Odbrambeno-otadžbinskom ratu vrše po narativu koji želi Amerika i Hag. Srpski narod je vek i po krvario da bi dobio slobodu. Ne može da američka ambasada prekraja našu istoriju. Da nije bilo Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ne bi bilo ni Republike Srpske, već bi se dogodio novi Jasenovac - rekao je Kajtez.

Istoričar Aleksandar Raković navodi da Zapadu smetaju tvorci srpske državnosti.

- Žele da uklone Srbe i istoriju, jer im to smeta, smetalo je u Hrvatskoj, Crnoj Gori i svuda gde žive Srbi. Zapadu smetaju tvorci srpske državnosti. Mehanizmi inženjeringa su veoma jasni. Radovan Karadžić i Ratko Mladić će ostati u udžbenicima i njihova uloga biće pozitivna i oni su heroji - objasnio je istoričar.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksandar Raković

 

Naš gost dodaje i da je moguće da ako Tramp dođe na vlast da dođe i do velikih promena u Republici Srpskoj.

- Bosna i Hercegovina ne treba da postoji i Republika Srpska treba da se razduži iz te tvorevine. U vreme Trampa, došlo je do promene političke struje u Crnoj Gori i pada Mila Đukanovića. Moguće je da ako Tramp dođe na vlast da dođe i do velikih promena u Republici Srpskoj - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija