• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

09:00

Voda nosi sve pred sobom u centralnoj Evropi! Da li je Srbija u opasnosti od poplava? (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Voda nosi sve pred sobom u centralnoj Evropi! Da li je Srbija u opasnosti od poplava? (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru o tome da li Srbiji prete poplave koje su odnele sve pred sobom u centralnoj Evropi, govorili su gosti Goran Puzović direktor JVP "Srbijavode" i Miloš Milenković pomoćnik načelnika Uprave za VSJ.

Goran Puzović direktor JVP "Srbijavode", ističe da nema opasnosti od poplava u Srbiji.

- Očekuje se porast Dunava, ali nema velike opasnosti kao što se to desilo u centralnoj Evropi. Od RHMZ dobijamo zvanične podatke pa na osnovu njih donosimo odluke i reagujemo da ne bi bilo ekscesa. Mi imamo potpunu komunikaciju službi i svi smo povezani. Preko 700 lokacija je podignut veliki stepen bezbednosti, a mnoge infrastrukture su izgrađene i živimo mnogo bezbednije - rekao je Puzović.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Miloš Milenković i goran Puzić

 

Miloš Milenković pomoćnik načelnika Uprave za VSJ, kaže da su sve službe spremne da reaguju u slučaju opasnosti.

- Nadležne službe ne mogu da odgovore na određen rizik, ali se zato preduzimaju sve mere i pozivaju se dodatni organi. Naši pripadnici obilaže kritične tačke. Fokus je Stari Slankamen i Kalemegdan, jer tu postoji rizik od povećanja vodostaja - kazao je Milenković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija