• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

09:47

Tijana je posle pet godina izvojevala najtežu bitku! Sud joj je vratio embrione preminulog supruga! (VIDEO)

Informer

Live TV

Tijana je posle pet godina izvojevala najtežu bitku! Sud joj je vratio embrione preminulog supruga! (VIDEO)

Podeli vest

Tijana Prizrenac Nedeljković koja se godinama sudski borila da dobije embrione svog pokojnog muža i postane majke, nakon pet godina uspela je da pobedi i dobije, kako kaže, najtežu i najveću životnu borbu. Upravo je o tome ona govorila na Informer televiziji.

Nakon brojnih ročišta, osoporavanja, žalbi i molbi, Apelacioni sud u Nišu presudio je u Tijaninu korist i dao da koristi embrione koje su ostavili njen suprug i ona, pre nego što je on preminuo od leukemije.

Tijana Prizrenac Nedeljković ističe da je uspela da pobedi na sudu, ali i da se nada da niko neće doživeti njenu sudbinu.

- Presrećna sam, nisam se nadala ovom ishodu, ali se ipak desio. Suze su bile privatne trudila sam se da niko to ne oseti. Ja sam od drugog dana otkako je on umro morao da idem po institucijama, ali hvala sudijama što su mi izašle u susret. Uskoro ću početi proces vantelesne oplodnje sa embrionima mog muža. Uspela sam da upoznam tridesetak žena koje su u sličnoj situaciji. Ja se nadam da nikad neće niko ovo doživeti - rekla je Tijana.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Tijana Prizrenac Nedeljković

 

Prema njenim rečima zbog leukemije i hemoterapije koju je muž primao rekli su mu da ne može da ima decu, ali da su se na kraju i nakon njegove smrti izborili da začnu potomstvo.

- Davaoci moraju da budu živi u trenutku kada daju svoj genetski materijal i to je bio član zakona koji je bio sporan i nije trebao da se dogodi. Moja majka i Markova rođena sestra su mi davale decu. Zbog leukemije i hemoterapije koju je primao rekli su mu da ne može da ima decu. Ipak urolog je rekao da se embrioni ostave i da može da se započne vantelesnu oplodnju. Kada sam ušla u sudski proces, on je tada preminuo. Pozlilo mu je i posle 20 dana je i preminuo. Dok je bio tamo morao je da bude u posebnoj sobi i nisam mogla da ga dodirnem zbog bakterija, videli smo se preko stakla i čuli se telefonom. Poslednje reči su mu bile: "Volim te uprkos gunđanju i nadam se da ćeš imati potmstvo" - kazala je Tijana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija